Cjenovnik jednog šoviniste  

Salmedin Mesihović
Autor/ica 12.11.2015. u 16:20

Cjenovnik jednog šoviniste   

Naši mladi ljudi, posebno tek svršeni bolonjski diplomci i magistranti, su više – manje neupućeni (zbog još uvijek prisutnog socijalističkog mentaliteta u njihovim glavama, posebno kod onih mlađih od 25 godina) u postojanje jednog vrlo profitabilnog zanimanja koje nudi mogućnost brze i la(h)ke zarade. Riječ je o profesiji „profesionalnog šoviniste“. Uvjeti za ovo zanimanje su vrlo povoljni, jer od pojedinca traže samo nedostatak „obraza“ i ništa više, dok se nudi čitav niz pogodnosti kao što su besplatna poslovna putovanja, odsjedanja u hotelima sa već plaćenim rezervacijama, prisutnost u medijima, službeni vozač, redovni prihodi i durgi honorari  koji ne podliježu oporezivanju (nema ni poreza na dohodak ni PDV). Kako bi se mladi potakli da se zaposle u ovoj profesiji iz realnog sektora, a ne da budu budžetski uhljebi kao nastavnici, profesori, ljekari, policajci, donosimo izvadak iz „Vodiča za profesionalne šoviniste“, koji će uskoro „Nevladina organizacija za jačanje kompetencija kod mladih“ podijeliti školarcima i studentima. Izvadak nosi naslov „Cjenovnik jednog šoviniste“.

Napomena: „Vodič za profesionalne šoviniste“ u iznosu od 150 000 Eura/Evra je financirala/finansirala Agencija za visoko i drugo obrazovanje i nabavljanje kvaliteta i kvantiteta vaspitnog odgoja i obrazovanja Zajedničkih institucija Bosne i Hercegovine na inicijativu četničkog vojvode Nikole Zaplašena. Vodič je zabranjeno koristiti u komercijalne ili bilo koje druge svrhe, izuzev onih pedagoško – odgojnih i zabranjeno je reproducirati bez dozvole vojvode Zaplašena.

Po cjenovniku predviđene su sljedeće aktivnosti: eventi, predavanje, simpozijumi, naučni skupovi, tribine, TV debate, TV dijaloške emisije. Intelektualne usluge podrazumijevaju jedno predavanje od školskog sata 45 minuta + 15 minuta pitanja iz publike. Napomena: troškove prevoza (avionska karta, gorivo), troškovi smještaja (hotel sa više od 3 zvjezdice, puni pansion sa uplaćenim svim sadržajima), troškove eventualne zabave za gosta ili goste snosi domaćin u zemlji ili inostranstvu. Sredstva su nepovratna. Preporučljivo isplaćivanje honorara u kešu.

  1. Organiziranje cjelodnevnog kulturno – prosvjetnog eventa pod nazivom „Drma mi se, drma mi se šubara na glavi, ubićemo, zaklaćemo ko sa nama neće“.  Organizacija eventa uključuje sisatu p(j)evaljku, šator, jagnjad ili prasad na ražnju, rakiju. Za domaće tržište 15 000 Evra, za dijasporu 25 000 Evra. Napomena: obavezan dress code.
  2. Organiziranje naučnog skupa „550 godina od derviša“ (ime po želji mušterije). 5000 Eura.
  3. Tribina pod naslovom „Hrvati Herceg – Bosne su rasno i civilizacijski superiorni u odnosu na Bošnjake i Srbe“. 500 Eura.
  4. Tribina pod naslovom „Hrvati Herceg – Bosne su rasno i fizički superiorni u odnosu na Hrvate iz Hrvatske“. 1000 Eura.
  5. Predavanje na temu: „Ludi Konj i Bik koji S(j)edi koji su pob(ij)edili američkog generala Kastera u bitci kod Little Big Horna su potomci kneza Stevana iz srpskog plemena Vasojevića.“ 100 Evra.
  6. Dijaloško gostovanje u udarnom TV terminu pod naslovom „Srpsko trostruko osvajanje Persije i Indije. Aleksandar Veliki kao predak Aleksandra Vučića“. 1500 Evra.
  7. TV debata pod naslovom „Zašto su zagrebački dečki pederi, a Hercegovci potentni mužjaci.“ 1000 Eura.
  8.  Predavanje na nekom privatnom fakultetu pod naslovom „Zašto je u ledenom dobu sve bilo smrznuto, a Bošnjaci bili vreli, pa su od tih potekli svi ostali naroda.“ 50 Eura + specijalni gost Semko.
  9. Vaz u džamiji na temu „Tolerancija sultana El Fatiha i tolerantno osvajanje Carigrada i tolerantno osvajanje Bosne“. 100 Eura.
  10. Vaz u džamiji na temu „San o slobodi Bosne koji je sultana El – Fatiha naveo da pokori Bosnu.“ 100 Eura.
  11. Promocija projekta „Gavrilo Princip i Mlada Bosna kao svjetionici uvođenja moderne civilizacije na prostore Bosne i Hercegovine.“ Sami projekt košta 10 000 Evra. Napomena: u slučaju ne završetka projekta sredstva su nepovratna.
  12. Predavanje na temu „Zašto su u Rusiji serfi oslobođeni 1861. god., crnački robovi u Americi oslobođeni 1863. god., a srpski kmetovi u Bosni i Hercegovini oslobođeni tek 1918.“ 300 Evra. Dodatna ponuda od 500 Evra: Dokaz kako su mrzitelji srpstva još 1915. god. fotošopirali stvarnu fotografiju prolaska prestol(j)onaslednika Franca Ferdinanda kroz Sarajevo. Na izvornoj fotografiji, nadvojvoda Franc Ferdinand sa suprugom Sofijom se nije kretao u automobilu, nego u kočijama koje su vukli srpski kmetovi dok ih je sam nadvojvoda bičevao da požure.
  13. Predavanje na temu „Kako pravilno staviti ruku preko ruke na džuma namazu kako insan ne bi završio u džehenemskim vatrama.“ 200 Eura. Sa odgovarajućim citatima iz hadisa još 100 Eura.
  14. Crkvena propovijed „Križni put našega gospodina Isusa Krista, blajburških žrtava, haških uznika i muke svagdašnje hrvatskoga mučeničkoga naroda“. 500 Eura + oproštajnica od svih ranijih grijehova (uključujući i članstvo u Partiji, cinkarenje za UDBU ili predavanje u školi u Kumrovcu).
  15.  Knjiga pod naslovom „Piramide u Visokom kao dokaz postojanja bošnjačke civilizacije u zadnja 2 miliona godina“. 10 000 Eura + troškovi štampanja u printanom izdanju od 1000 primjeraka sa tvrdim koricama.
  16. Tribina pod naslovom „Bošnjaci su jedini izvorni evropejski narod, dok su Srbi genetski azijatski Turci“. 100 Eura.
  17. Tribina pod naslovom „Naše azijatske poturice“. 100 Evra.
  18. Članak pod naslovom „Hrvati su predziđe europske civilizacije i kršćanstva pred najezdama azijatskih tamnoputih Bošnjaka i tamnoputih Srba i visokih tamnoputih Crnogoraca i još tamnoputijih i azijatskijih Sirijaca“. 100 Eura.
  19. Predavanje na temu „Zašto je sudba Hrvata da budu genocidni.“ 100 Evra ili Eura zavisno da li držite predavanje Srbima ili Bošnjacima.
  20. Predavanje na temu „Orijentalna zatucanost naših poturica“. U Grudama 500 Eura, u Han Pijesku 500 Evra.
  21. Naučni rad „Zgodovinsko, pravno, etničko, europsko pravo Slovenije na njivu od 3 hektara kod Brežica.“ 15 000 Eura. Osiguravamo najmanje 25 naučnih referata.
  22. Simpozijum na temu „Zgodovinsko, pravno, etničko, europsko, civilizacijsko pravo Slovenije na polaganje ležaljki i peškira (koji mogu stajati i preko noći) na piranskim plažama.“ 15 000 Eura. Osiguravamo najmanje 30 znanstvenih referata.
  23. Predavanje na temu „Propisana dužina pantalona u svetom ratu protiv šiita, bezbožnika, nevjernika i ostalih kjafira“. 1000 Eura ili 70 bjelookih djevica.
  24. Naučni skup „Borba Kosova za pravo na odigravanje jedne međunarodne fudbalske utakmice“. 15 000 CHF (isplata isključivo u švajcarskim francima u kešu na ruke).
  25. Izrada karte Makedonije u istorijskim granicama od rijeke Inda do Dunava u vidu mozaika (100 x 100 metara) koji će biti smješten u centru Skoplja. 500 000 Eura.
  26. Naučni skup „Zašto Crna Gora nije učestvovala u ratovima 1991. – 1999.“. 50 000 Eura. Troškovi visoki jer je potrebna velika argumentacija za takvo dokazivanje.
  27. Debata pod nazivom „Tito, dokazani mason i kosmičko – planetarni zločinac i ubica koji je za cilj imao istrebljenje ljudske vrste, kako bi Planetom ponovo zavladali dinosaurusi.“ Publika nije previše zahtjevna, dovoljno pročitati naslov i ostatak predavanja samo šutiti, dok su prisutni u orgijastičkoj i orgazmičkoj ekstazi. 200 Eura.
  28. Podizanje gradića od drveta, kamena, plastike ili lego kockica sa prikazima evociranja naše slavne, mučenićke i tragičke sudbine i istorije. 800 000 Evra + pravo vlasništva od 51 % + stalno finansiranje iz budžeta države ili entiteta.

Napomena: Članak ima čisto satirični karakter, i svaka sličnost sa stvarnim likovima je sasvim slučajna.

 

Salmedin Mesihović
Autor/ica 12.11.2015. u 16:20