Crtani likovi u remek-djelima slikarstva

tačno.net
Autor/ica 3.8.2013. u 10:57

Crtani likovi u remek-djelima slikarstva

Veterani kuće Disney Animation, redatelji i animatori Aaron Blaise i Chuck Williams, skupljaju sredstva za realizaciju animiranog projekta u kojem će likovi ulaziti u poznata svjetska remek-djela.

Blaise i Wiliams već su surađivali na klasicima animacije, blockbusterima ‘Kralj lavova’, ‘Pocahontas’ i ‘Mulan’ prije suradnje na ovom projektu.

Prema opisu na platformi Kickstarter, priča novog filma nazvanog ‘Art Story’, prati smotanog mladića (koji je nalik na likove geekova koje često glumi Michael Cera) i njegovog čudnovatog starijeg prijatelja koji u svojim avanturama prolaze i posjećuju najveće ‘hitove’ svjetske umjetnosti među kojima su istaknuta djela Degasa, Lichtensteina, Rousseaua i ostalih velikana slikarstva.

‘Kroz kombinaciju različitih stilova i tehnika animacije zbilja možete oživjeti sve te svjetove. Sad posjedujemo tehniku kojom možemo simulirati boravak likova u svim dijelovima umjetničkih krajolika’, kazali su autori koji se nadaju da će preko Kickstartera već sljedećeg mjeseca za projekt dobiti 350.000 dolara.

Za donaciju od jednog dolara, zainteresirani za realizaciju mogu i sami sugerirati koja će se slika pojaviti u filmu.

tportal

 

tačno.net
Autor/ica 3.8.2013. u 10:57