Dan posle smaka sveta – NS Koncert Godine

Autor/ica 5.12.2012. u 14:11

Dan posle smaka sveta – NS Koncert Godine

Jubilarni, trinaesti, NS Koncert Godine biće održan u subotu, 22. decembra, dan posle smaka sveta!

U velikoj dvorani SPC “Vojvodina” (Spens) publici će se predstaviti Hladno pivo, Dubioza kolektiv, Block Out, Orthodox Celts, Eyesburn, Ritam nereda, Atheist Rap, Sve barabe i S.A.R.S.

Ove godine, od 16h, manifestaciju otvara video snimak iznenađenja. Na video bimu ćemo prikazati do sada neemitovan koncert  koji ne smete propustiti!!!

Završen je i konkurs za bendove koji će nastupati na “Bez prekida” bini. Od ukupno 156 predloga za bendove koji su želeli da nastupaju na “Bez prekida” bini 22. decembra, odabrali smo 100 za koje su posetioci facebook stranice Koncerta Godine mogli da glasaju. Listu je videlo 240.257 ljudi, a primljeno je 36.411 glasova za predložene bendove. Najviše glasova dobili su demo sastavi Impuls i Žuta minuta, koji će i otvoriti program Koncerta Godine na “Bez prekida” bini od 16:30h.

Imajući u vidu mnogobrojne komentare i lajkove posetilaca stranice, ostale bendove je odabrao NS Koncert Godine.

Na ovoj bini, osim već dva pomenuta sastava koje je publika odabrala, nastupaju i Trula koalicija, Čovek bez sluha, ZAA, Saša 21, Iskaz i Feud. Izvođači na bini “Bez prekida” omogućiće publici da neprekidno uživa u muzici tokom svih 10 sati trajanja programa.

Na Koncertu Godine planiramo i da odamo počast Tusti, nedavno preminulom frontmenu KUD Idijota i jednom od najomiljenijih učesnika Koncerta Godine ikad. Dogovori oko realizacije ovog plana su u toku, a osim Tusti, ovaj Koncert Godine posvetićemo svim muzičarima i prijateljima koji su na njemu učestvovali, a koji na žalost više nisu sa nama (Zare iz Atheist Rapa, Bojan iz Katarze, Petrija iz GBB-a, Milana i Magi iz EKV-a i mnogi drugi koji su nas prerano napustili).

Osim bendova koji nastupaju na maloj bini, posetioci Facebook stranice Koncerta Godine bili su ti koji su, jednim delom, odlučili ko će ove godine nastupati i na glavnoj bini.Od sedam sastava sa najviše glasova, čak šest nastupa 22. decembra u velikoj dvorani Spensa. Jedini koje je publika tražila, a koji na žalost, i pored velike želje nisu u mogućnosti da nastupe na trinaestom NS Koncertu Godine su Goblini. Njihov frontmen, Branko Golubović Golub, koji trenutno radi u Pakistanu poručuje fanovima:

“Koncert Godine je oduvek bio naš omiljeni događaj. Na određen način mi smo i potekli iz Novog Sada. Ove godine smo planirali učešće, ali smo zbog mojih obaveza u poslednjem trenutku morali da odustanemo. Sve ćemo učiniti da vam se sledeći put obavezno predstavimo, nadamo se i sa novim pesmama. U svakom slučaju ne propustite naš i vaš NS Koncert Godine!”

U sklopu promocije ovogodišnjeg događaja na zvaničnom Koncert Godine YouTube kanalu imate priliku da slušate i gledate skoro sve najznačajnije snimke sa starih Koncerata Godine (EKV, Rambo Amadeus, Direktori, Deca loših muzičara, Zabranjeno pušenje, Miladojka Youneed, Bloodbath, Električni orgazam, Oružjem protivu otmičara, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, …), kao i veliki broj starih i od zaborava sačuvanih muzičkih spotova nekadašnje Ns Plus produkcije (Džukele, Love Hunters, Obojeni Program, Boye, Goblini, Bjesovi, Gluve kučke, Instant Karma, Van Gogh i mnogi drugi). 

Dizajn za ovogodišnji NS Koncert Godine uradio je novosadski strip crtač Bane Kerac.

Ulaznice po ceni od 1.000 dinara možete kupiti online preko Gigstix prodajne mreže (www.gigstix.com), u svim Corner shopovima širom Srbije, prodavnici Gigstix u Pariskom magazinu, knjižari Bulevar Books, knjižari Serendipiti Spens, caffeu Machiatto Mercator i naravno na blagajni Spens-a u Novom Sadu.

Cena ulaznica na dan koncerta iznosiće 1.250 dinara.

Požurite sa kupovinom ulaznica, jer nas očekuje još jedan nezaboravan NS Koncert Godine, događaj koji se prepričava i pamti zauvek, u  subotu 22. decembra 2012. sa početkom u 16h !

Više informacija potražite na našem sajtu, facebook stranici ili YouTube kanalu.

https://www.facebook.com/KoncertGodine 

http://www.youtube.com/user/KoncertGodine 

http://www.koncertgodine.com/ 

Informacije o bendovima:

Velika bina:

S.A.R.S.

S.A.R.S.  je jedan od koncertno najaktivnijih, ali i najtraženijih bendova u Srbiji.

Krajem 2007. snimili su svoju prvu pesmu. “Buđav lebac” je, zahvaljujući internetu, neverovatno brzo postao popularan.  Uspeh i prihvaćenost ove pesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen. Pogotovo uzimajući u obzir da se, u tom trenutku, radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije.

Prvi album, jednostavnog naziva “S.A.R.S.” objavili su u martu 2009. godine za PGP RTS, a drugi, trenutno aktuelni album “Perspektiva” od 01.01.2011. možete besplatno preuzeti sa regionalnih MTV sajtova.
Ovaj bend ste već imali prilike da vidite na bini Koncerta Godine, na kom su nastupali 2010. Žare, Lukac, Đole, Tihi, Bora, Pera i Sanja obećavaju dobru žurku i ovog puta u velikoj dvorani Spensa.

Eyesburn

Eyesburn je trenutno naš najbolji crossover bend koji na jedinstven način kombinuje Hard Core i Reggae. Posle 5 godina pauze u aprilu prošle godine nas je obradovala vest da Eyesburn ponovo svira. Tokom 2011. imali su nekoliko svirki, među kojima je i zapažen nastup na Koncertu godine. Nedavno su izbacili i singl “Sudden Fall” koji najavljuje njihov novi, dugo očekivani album. Obećavaju da ćemo ovaj album dobiti na vinilu. U međuvremenu, Frontmen Eyesburna, Kojot, je sa jamajčanskim umetnikom Jah Masonom snimio pesmu “Belly of the Beast” za koju su izbacili i spot.

Orthodox Celts

Prvi srpski irski bend ove godine slavi dvadeseti rođendan. Tokom svih ovih 20 godina Orthodox Celts su nam poklanjali sjajne svirke, mnogo energije i odličnu atmosferu na koncertima. U bližoj budućnosti možemo očekivati i njihov novi album. Dugo obećavaju da će ući u studio, pa se nadamo da će obećanje uskoro i ispuniti. Inače, ovaj bend je stari znalac publike NS Koncerta Godine. Nastupali su na njemu 1999. i 2000. I ovog puta moraće da opravdaju staru reputaciju.

Block Out

Od 1996. do 1999. nisu propustili ni jedan Koncert Godine. Bilo je vreme da se ovi beogradski alternativci vrate na binu u velikoj dvorani Spensa. Njihovi nastupi su poseban doživljaj, jer ovaj bend neguje karakterističan, samo sebi svojstven zvuk. Prošle godine objavili su singl “Beograd spava”, sjajnu obradu grupa U škripcu, a pre par nedelja izbacili su koncertni snimak pesme “Prokletije” koju su snimili na ovogodišnjem Exit festivalu.

Atheist Rap

Zajedno sa bendom Ritam nereda, Atheisti su ovogodišnji domaćini Koncerta godine. Sjajna novosadska pank grupacija nikada nije razočarala svoje fanove i uvek im je priuštila sjajnu atmosferu i odličnu svirku. Ništa manje od toga, očekujemo i na trinaestom Koncertu godine.

Ritam nereda

Pravi domaćini Koncerta Godine će nastupom na Spensu završiti turneju “Paralelni svet”. Više od 20 godina neprekidnog rada, 10 snimljenih albuma, blizu 500 odsviranih koncerata i hiljade iskrenih fanova dovoljno govore o ovom novosadskom bendu. Nastupali su na svim značajnim rock festivalima u zemlji, a prošle godine svirali su i na Metal Camp-u u Sloveniji.

Hladno pivo

Punkeri iz Gajnica prvi put nastupaju na Koncertu godine. Ovaj zagrebački bend prati horda fanova gde god da se pojave, a u Novom Sadu se za njih uvek traži karta više. Poslednji album “Svijet glamura” pivopije su objavile u aprilu 2011. Održali su velike koncerte u zagrebačkoj Tvornici i beogradskoj Hali sportova, a sada je došao red i na veliku dvoranu Spensa. Inače, posle Goblina, fanovi facebook stranice Koncerta Godine, najviše su svojih glasova dali upravo Hladnom pivu.

Dubioza kolektiv

Dubioza kolektiv je bend koji tek uživo možemo sagledati u pravom svetlu. Sjajan crossover sastav, socijalno angažovani tekstovi i energija koja na svirkama doživljava pravu eksploziju. Bend koji odlično komunicira sa publikom i nikada je ne ostavlja ravnodušnom, već je dokazao šta zna na prvom povratničkom Koncertu Godine 2010. Od žuto-crnih ni ovaj put ne očekujemo ništa manje.

Sve barabe

Sve barabe su Timbe, Ajs Nigrutin, Bvana, Eufrat i Mikri. Uskoro treba da se pojavi i njihov zajednički album koji je u finalnoj fazi. Dobro poznati komedijaši i kritičari svakodnevnice , legende beogradske hip-hop i rep scene zatvoriće program trinaestog Koncerta godine.

Bina “Bez prekida”:

Impuls   (demo sastav)

Impuls je najmlađi bend koji ove godine nastupa na Koncertu godine. Prosek godina ovog sastava je 18, a njihovi članovi su srednjoškolci i brucoši. Uzori su im Partibrejkers, Green Day, Ramones i AC/DC, što se jasno razaznaje i na prvo slušanje njihove muzike. Nastupali su po mnogim beogradskim klubovima, ali i na gitarijadi u Višegradu, Chainsaw festivalu, Demo mastersu, BARFU (Beogradski autorski rok festival, na kom su zauzeli 6. mesto među 68 prijavljenih bendova), Zvezdarijadi i Beer Festu.

Žuta minuta  (demo sastav)

Žuta minuta je StreetPunk/Oi! bend iz Beograda. Oformili su ga bivši članovi Prrogresa i Incidenta. Njihovi tekstovi komentar su socijalnih tema i kritika društva. Jasno ističu da nemaju veze ni sa jednom političkom ideologijom. Trenutno pripremaju stvari za novi album, a neke od njih ćemo čuti i na Koncertu Godine.

Trula koalicija

Pank grupu Trula koalicija osnovali su 1986. godine Predrag Drčelić Skaki iz Gornjeg Milanovca i članovi Kragujevačke grupe KBO!, Saša Vujić i njegov brat Boban Vujić. Prvo izdanje pod nazivom “Trula koalicija”, na kom se nalazilo 14 demo snimaka, objavili su sami 1988. godine.
U naredne dve godine objavili su albume “Sećanja” i “Ne izlazi iz stroja”, a onda 1992. godine njihovo remek-delo “Plakao sam kad je pala Sekuritatea” na kome se nalaze i pesme: “Alkoholičarka”, “Ti”, “Vrsta”, “Rodi mi gomilu debila”, …

Poslednji album “Ubiće nas promaja” objavili su davne 1998. Skaki je 2009. napustio bend, a u tom trenutku je već bio snimljen materijal za novi album. Trula koalicija nastavlja da radi sa novim pevačem. Grupa postoji i danas, ali retko nastupaju. Jedinstvenu priliku da ih vidite imaćete na NS Koncertu Godine, 22. decembra u velikoj dvorani Spensa.

ČBS (Čovek bez sluha)

Bend Čovek bez sluha nastao je 1994. u Kragujevcu. Prvi album “Mrzim ovaj grad objavili su 1998, a samo godinu dana kasnije i drugi “Sećanje na zadnjeg klovna”. 2002. godine u bend dolazi Miki Radojević, frontmen benda Six Pack i od tada počinje nova epoha ovog benda. 2004. objavljuju svoj najbolji album “Second hand” na kom se nalaze hitovi “Dosadan dan” i “Ništa mi staro ne nedostaje”.

“Šumadijski Ramonesi” kako ih mnogi zovu, su poslednji album “Događaj dana” objavili 2011. godine, a pre par nedelja izbacili su singl “Ne veruj nikome” kao poklon fanovima  za svoj osamnaesti rođendan.

ZAA

Od svog osnivanja 2008. godine, pa do danas, Zaa je bend koji uvek može da vam ponudi dobar provod i veselu atmosferu. Njihova muzika bazirana je na ska i reggae korenima, ali su na nju uticali mnogi muzički pravci od jazza do funka. Od samog početka akcenat stavljaju na direktan kontakt sa publikom. Sviraju mnogo i to ne samo u našoj zemlji, već i u inostranstvu. Na Demofestu u Banjaluci su 2009. godine osvojili treću nagradu, a u okviru konkursa za najbolji evropski reggae bend 2011. godine, u konkurenciji sastava iz istočne Evrope, Zaa je bio jedan od troje finalista. Do sada su objavili dva studijska albuma “ZAA” i “Good Things”, dvostruki singl “Full Scale Riot/Moonlight” i EP “Foot by Foot”. Sva njihova izdanja možete besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta benda www.zaa.rs . Preslušajte ih i zagrejte se za NS Koncert Godine.

Saša 21

Po prestanku rada Kud Idijota, Sale Veruda je u januaru ove godine pokrenuo autorski rock trio pod nazivom Saša 21. “Elementarne, bazične, kratke pjesme, isporučene kroz ogoljeni rock zvuk trio formacije” – tako Sale opisuje zvuk svog benda. Ovaj sastav je obnavljanje projekta u okviru kog je Veruda 2004. godine snimio solo album “VD-11”.  Uživo, Saša 21 izvodi upravo te pesme uz još par novih stvari. Bend je do sada svirao širom Hrvatske, a sada najavljuju nastupe u Srbiji i naravno na NS Koncertu Godine.

Iskaz

Hip Hop/Funk/Hard Core bend Iskaz kroz svoje socijalno angažovane tekstove jasno kritikuje društvo i svakodnevicu. Svoje stavove, bunt i poziv na buđenje najradije prenose direktno publici, na koncertima. Smatraju da se upravo na taj način najbolje širi njihova priča. Sarađivali su sa mnogim izvođačima kao što su Marčelo i Filteri, Sunshine, Elemental, Kandžija, Ajs Nigrutin i Suid. Objavili su tri studijska albuma “Natio” 2006, Teorija haosa 2008. i Kritična masa 2011. godine. Album Kritična masa zamišljen je kao duologija. Prvi deo nosi naziv Eros i dostupan je za besplatno preuzimanje, a drugi deo pod nazivom Tanatos možemo uskoro da očekujemo.  

Feud

Feud je bend koji je 2010. godine osnovao Ramirez, osnivač, tekstopisac i jedan od frontmena grupe Sunshine. Za sebe kažu da nisu samo grupa, već simbol i opomena.  “U današnjem svetu u kom vlada najsuroviji oblik liberalnog kapitalizma, gde je novac postao osnovno merilo i jedina vrednost, grupa Feud svojom muzičkom porukom želi da stane u odbranu osnovnih, a zaboravljenih vrednosti.” Upravo ovaj stav jasno oslikava i njihov prvi singl “Milion milja (Planeta majmuna)” koji su objavili u septembru.

Ovaj singl, za koji je snimljen i odličan spot, najavljuje album “Svinjotaur” koji bi uskoro trebao da bude objavljen.

 

Tagovi:
Autor/ica 5.12.2012. u 14:11