Drugi Festival poezije u Zagrebu

Autor 26.1.2011. u 21:36

Drugi Festival poezije u Zagrebu

Zagreb je po drugi put domaćin Festivala poezije, projekta što ga je osmislio i pokrenuo Goran Matović.

Na dan smrti kultnog hrvatskog pjesnika Josipa Severa – 28. siječnja – počinje dvodnevno slavljenje pjesničke riječi kojemu je u fokusu pjesničko premreživanje grada. Osnovne i srednje škole, knjižnice i kavane bit će poprištem poetskih programa koji će se odaslati u eter i slikom i tonom.

Tako će započeti jutro u petak, kada će se na TV Z1 zagrebačke osnovne i srednje škole uključiti u program Teatra poezije, Matovićeva nositelja projekta.

U Knjižnici Bogdana Ogrizovića potom će uslijediti izložba pjesničkih agitacija Vlade Marteka, a popodnevni sati opet su rezervirani za uključenje u TV Z1. Booksa će potom biti poprištem multimedijskog performansa Sibile Petlevski i Davida Gazarova, da bi dan okončao projekcijom filma Adija Iammovića »Nema povratka« i 3. zagrebačkim posvetama.

U subotu je jutro rezervirano za »Jutro poezije« u caffeu Berka, a večer se opet seli u Knjižnicu Bogdana Ogrizovića gdje će na programu biti još jedan film – »Preobraženja« Ede Galića – te scensko događanje »Eros slika krajolik«

novilist.hr

Tagovi:
Autor 26.1.2011. u 21:36