FRLJIĆ I BLAŽEVIĆ DOMINISTRICI LEDERER: Jeste li glupi ili samo zli?

tačno.net
Autor/ica 23.2.2016. u 10:39

FRLJIĆ I BLAŽEVIĆ DOMINISTRICI LEDERER: Jeste li glupi ili samo zli?

Oliver Frljić, intendant riječkog HNK osvrnuo se na izjave zamjenice ministra kulture Ane Lederer u kojima tvrdi kako se negativni nalaz revizije ne odnosi u cijelosti na sadašnju iupravu riječkog HNK.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što su gotovo svi mediji tijekom prošlog tjedna prenosili našu javnu prepisku sa saborskom zastupnicom Mosta Ines Strenja Linić, a povodom njezine manipulacije nalazom Državne revizije o poslovanju HNK u Rijeci, najnovija izvedba zamjenice Ministra kulture RH navodi nas na jedino moguće pitanje: doministrice Lederer, jeste li glupi ili samo zli? Ova bivša intendantica zagrebačkog HNK, o čijem je poslovanju Državna revizija objavila poražavajuće nalaze, za Jutarnji list je upravo izjavila: “Spomenuti nalaz Državne revizije ne odnosi se u cijelosti na sadašnju upravu riječkoga HNK-a”. Doministrice Lederer, koji dio nalaza Države revizije za poslovanje riječkog HNK tijekom 2013. godine se mogao odnositi na sadašnju upravu koja je vođenje kazališta preuzela 1. rujna 2014? Pa ova Vaša medijska izvedba kao da slijedi davni naputak Hitlerovog ministra propagande o laži koja ponovljena stotinu puta postaje istina!?

Nadamo se da će doministrica Lederer što prije ozbiljno poraditi na razumijevanju kategorije vremena ne bi li shvatila da aktualna uprava može biti odgovorna samo za poslovanje nakon 1. rujna 2014. Ako to nije u stanju, u što bi se sada doista dalo sumnjati, postavlja se pitanje je li u stanju obavljati ponešto složenije poslove koji su joj u opisu trenutnog radnog mjesta.

Također nas zanima hoće li se novopečena zamjenica ministra pozabaviti onim dijelom poslovanja riječkog HNK u mandatu Nade Matošević Orešković u kojem je Ozren Prohić, rođak ministra Hasanbegovića, nezakonito obavljao poslove ravnatelja Opere putem autorskih ugovora, čime je eklatantno kršen Zakon o kazalištu? Hoće li doministrica Lederer Državnom odvjetništvu prijaviti Ozrena Prohića i tako pokazati da joj je doista stalo do sankcioniranja nepravilnosti koje su se događale u mandatu prethodne uprave riječkog HNK? A ministra Hasanbegovića pitamo hoće li istom DORH-u prijaviti svoju zamjenicu zbog, navedimo samo jedan detalj, autorskih honorara koje je, uz redovitu plaću intendantice HNK u Zagrebu u iznosu od 20.216,45 kuna, isplaćivala – sama  sebi. Tijekom 9 mjeseci 2012. godine – 71.490,37 kuna.

nacional.hr

tačno.net
Autor/ica 23.2.2016. u 10:39