Glumci Sarajevskog Ratnog Teatra-SARTR Maja Salkić i Adnan Kreso posjetili učenike Treće gimnazije

tačno.net
Autor/ica 2.12.2022. u 11:10

Izdvajamo

  • Pozorište je jedan od glavnih kreatora kulturnog identiteta. Stoga smo beskrajno zahvalni glumcima koji su izdvojili vrijeme da poklone dio svog znanja, umijeća i ljubavi našim gimnazijalcima, istakla je prof. Azra Kazija.

Povezani članci

Glumci Sarajevskog Ratnog Teatra-SARTR Maja Salkić i Adnan Kreso posjetili učenike Treće gimnazije

Fotografije: FB Treća gimnazija Sarajevo

Da „SARTR nije samo teatar već jedna ideja koja baštini tradiciju u kojoj su kultura, umjetnost i teatar važno sredstvo u borbi za ljepši i pravedniji svijet“, potvrdili su glumci i veliki umjetnici Maja Salkić i Adnan Kreso posjetom učenicima Treće gimnazije u Sarajevu.

 

Maja i Adnan su punih 60 minuta odgovarali na sva pitanja koja su učenici II razreda željeli da saznaju. Tražila se minuta više. Prijateljski raspoloženi, srdačni i zaljubljeni u svoj životni poziv povezali su se sa našim učenicima kroz umjetnost. Književnost, gluma, muzika, pozorište su teme koje su se nizale, preskakale jedna drugu, otimale riječ. Osmijeh učenika, podignuta dva prsta visoko u vis i prepuna sala budućnosti.

Pozorište je jedan od glavnih kreatora kulturnog identiteta. Stoga smo beskrajno zahvalni glumcima koji su izdvojili vrijeme da poklone dio svog znanja, umijeća i ljubavi našim gimnazijalcima, istakla je prof. Azra Kazija.

“Bilo je zadovoljstvo vratiti se u školske klupe. Oduševljeni smo otvorenošću učenika, njihovoj spremnosti da podijele svoje dojmove i da argumentirano razgovaraju. Sretni smo kada djeca osjete motivaciju svojih nastavnika, vi ste ih zasigurno ohrabrili i prenijeli im ljubav prema knjizi i pozorištu”, kazala je glumica Maja Salkić.
tačno.net
Autor/ica 2.12.2022. u 11:10