HNK Mostar: Već deveta nagrada u ovoj kazališnoj sezoni

tačno.net
Autor 23.12.2021. u 12:17

HNK Mostar: Već deveta nagrada u ovoj kazališnoj sezoni

Foto: HNK Mostar

Koprodukcijska predstava “Identitluk”, koju je Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru radilo s Narodnim pozorištem Mostar, nagrađena je Specijalnom nagradom žirija za opći dojam na 5. međunarodnom festivalu “Dani Jurislava Korenića”, u organizaciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. Ovo je 16. nagrada koju je ova predstava dobila na raznim domaćim i inozemnim festivalima.

“Ovo je najbolji pokazatelj da u HNK Mostar radimo kvalitetno bez obzira na otežane okolnosti zbog korona mjera. Prilog više ovoj tvrdnji je činjenica kako je kazališna sezona započela prije nepuna četiri mjeseca, a predstave HNK Mostar već su dobile devet nagrada”, kazao je Josip Blažević, glasnogovornik ove kazališne kuće.

Prije ovoga priznanja, u listopadu je predstava “Ajmo na fuka” ovjenčana s dvije nagrade na 15. Međunarodnom festivalu pozorišta “Zlatna Vila” u Prijedoru, potom u rujnu predstava “Ja od jutra nisam stao” s tri nagrade na 18. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” te u kolovozu predstava “Isus, sin čovječji” s tri nagrade na 40. Pozorišnim/kazališnim igrama u Jajcu.

Ukupno gledajući, od 12 repertoarskih predstava koje su trenutno na repertoaru HNK Mostar, 8 je predstava sudjelovalo na festivalima u BiH i regiji, od kojih je 7 nagrađeno s 43 nagrade.

tačno.net
Autor 23.12.2021. u 12:17