Hoćete nešto novo? Prijavite se na ZemFest Mostar

tačno.net
Autor 12.7.2014. u 11:03

Izdvajamo

  • U 10 dana koliko festival traje učesnici će biti u prilici da se uključe u likovne radionice poput art terapije, izrade umjetničkog kampa, izrade skulptura i instalacija od recikliranih prirodnih materijala te škart art radionice (izrada torbi, cekera, odjeće od recikliranih materijala) kao i radionica crtanja i slikanja i dramske umjetnosti. Radionice će voditi predavači iz cijele Bosne i Hercegovine i šire, koji se već godinama bave sličnim projektima sa mladim ljudima. Uz umjetničke radionice, učesnici će se educirati o zaštiti, očuvanju prirode i ishrani, te će biti u prilici da praktično primjene ono što su do tada naučili.

Povezani članci

Hoćete nešto novo? Prijavite se na ZemFest Mostar

ZemFest je ljetni kamp i festival koji se ove godine održava po prvi put na Rujištu u blizini Mostara u periodu od 17.07-27.07. Cilj festivala je da se kroz kreativni rad i različite radionice spoje i upoznaju mladi ljudi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i na taj način oformi grupa mladih koji će nastaviti daljnu saradnju na polju omladinskog aktivizma i očuvanja sredine.

U 10 dana koliko festival traje učesnici će biti u prilici da se uključe u likovne radionice poput art terapije, izrade umjetničkog kampa, izrade skulptura i instalacija od recikliranih prirodnih materijala te škart art radionice (izrada torbi, cekera, odjeće od recikliranih materijala) kao i radionica crtanja i slikanja i dramske umjetnosti. Radionice će voditi predavači iz cijele Bosne i Hercegovine i šire, koji se već godinama bave sličnim projektima sa mladim ljudima.
Uz umjetničke radionice, učesnici će se educirati o zaštiti, očuvanju prirode i ishrani, te će biti u prilici da praktično primjene ono što su do tada naučili.

Uz sve ovo, učesnici će imati priliku da se bave jogom, planinare i uključuju u druge sprortske aktivnosti poput akrobatike. Večeri na ZemFest-u su zamišljene uz projekciju filmova na otvorenom, muziku i dobro društvo u prirodi.

Posljednja tri dana kampa, 25. – 27. 07. na istom mjestu će se održavati muzički dio festivala i bit će predstavljeni radovi učesnika.

tačno.net
Autor 12.7.2014. u 11:03