I ove godine – besplatna radionica o medijskoj pismenosti na 4. Fažana Media Festu

tačno.net
Autor/ica 1.8.2022. u 16:41

I ove godine – besplatna radionica o medijskoj pismenosti na 4. Fažana Media Festu

Nenad Pejić – foto: start2think.info

Još je samo 34 dana do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala čija će glavna tema biti “Žene i mediji”.

I ove godine u sklopu festivala bit će održana trodnevna radionica na temu medijske pismenosti koja će, kao i svi ostali programi, biti besplatna.

Pozivamo novinare, one koji to to žele postati kao i sve ostale koji žele saznati više o važnosti medijske pismenosti da nam se jave i potvrde sudjelovanje.

Radionicu će i ovaj put voditi Nenad Pejić, istaknuti novinar i urednik koji je radio u BiH medijima a potom za Radio Slobodna Europa gdje je na kraju bio i direktor.

U šest dana festivalskog programu imat ćemo čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo.

Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe.

Prateći program uključivat će i nekoliko glazbenih večeri.

4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.

I ove godine imat će nekoliko međunarodnih partnera.

Sve dodatne informacije – na web stranici Fažana Media Festa (www.fazanamediafest.eu).

tačno.net
Autor/ica 1.8.2022. u 16:41