Ivančić: Još jedan od spomenika našoj uzaludnosti (Video)

tačno.net
Autor/ica 3.7.2017. u 12:28

Izdvajamo

  • Knjiga “Stenogrami o podjeli Bosne” u izdanju Centra za kritičko mišljenje i portala Tačno.net predstavljena je u subotu navečer u hotelu Bristol u Mostaru.

Povezani članci

Ivančić: Još jedan od spomenika našoj uzaludnosti (Video)

“Moram reći da ovu knjigu doživljavam kao još jedan od spomenika našoj uzaludnosti i iznimno mi je drago što nakon tih slavnih podviga nekadašnjih Dana i nekadašnjeg Ferala se javio neko da tu tradiciju uzaludnosti nastavi. Kad kažem uzaludnosti, mislim zapravo na svjedočenje istine – ono o čemu je Drago govorio. Istina, kao što znate, nije u Hrvatskoj na naročitoj cijeni. Možda je jedna od najvećih istina o Hrvatskoj zapravo ta da Hrvatska za istinom ne haje. A ne haje zato što joj istina uglavnom šteti. Utoliko ova knjiga, koja snagom dokumenata svjedoči o istini, može biti uzaludna – ali ne znači da je nepotrebna. Općenito govoreći, možda je najveća politička tragedija koja se Hrvatskoj dogodila zapravo obesmišljavanje kategorija istine i laži”, rekao je u uvodnom dijelu svog izlaganja Viktor Ivančić.

Knjiga “Stenogrami o podjeli Bosne” u izdanju Centra za kritičko mišljenje i portala Tačno.net predstavljena je u subotu navečer u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru, a promotori su bili – bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, Viktor Ivančić, fra Drago Bojić, Senad Pećanin i mostarski glumac i književnik Nedžad Maksumić.

Pogledajte video:

 

Galerija fotografija:

tačno.net
Autor/ica 3.7.2017. u 12:28