Izložba crteža Zorana Zelenike

tačno.net
Autor/ica 16.10.2013. u 10:09

Izložba crteža  Zorana Zelenike

Umjetnička produkcija Abart organizira izložbu crteža akademskog grafičara Zorana Zelenike, koja će biti upriličena u četvrtak, 17.10. u 19 sati, u mostarskoj galeriji „Virus“. 

Zoran Zelenika (rođen 1979) je akademski grafičar iz Mostara. Radi kao crtač/ilustrator i grafički dizajner. Izlagao je na više skupnih i četiri samostalne izložbe, a na ovoj, petoj, samostalnoj izložbi predstavit će se s izborom iz ciklusa crteža koji obuhvataju nekoliko tematskih cjelina: „Građani, politika, problemi“, „Lubanje“, „Divovi u praznom“, nastalih u proteklih godinu dana.

Pred nama je tiha i nepretenciozna, ali i intrigantna i duhovita izložba crteža kroz koje se očituje fantazmagoričan način bivanja unutar artificijelne stvarnosti, izražen pomoću elementarnog likovnog jezika, kao i kritički način djelovanja unutar materijalne realnosti, koji se očituje na verbalnom planu – upotrebom jezičkih permutacija i satire.

S obzirom da je dosadašnje djelovanje „Abarta“ bilo usmjereno na promociju suvremene umjetnosti, ovo je još jedna u nizu aktivnosti kroz koju nastojimo dati vizibilitet mladim umjetnicima i doprinijeti osnaživanju lokalne umjetničke scene.

Realizaciju izložbe podržalo je Ministarstvo civilnih poslova BiH u sklopu projekta “Umjetnost u javnom prostoru”.

tačno.net
Autor/ica 16.10.2013. u 10:09