Izložba ”Šumske duše” autora Salke Zuke u galeriji Collegium Artisticum

tačno.net
Autor/ica 23.9.2021. u 13:30

Izložba ”Šumske duše” autora Salke Zuke u galeriji Collegium Artisticum

Galerija Collegium artisticum će u petak 24. septembra otvoriti izložbu “ŠUMSKE DUŠE” na kojoj će se sa novim ciklusom radova predstaviti umjetnik Salko Zuko.

Izložba će biti otvorena u petak, 24. septembra u 19h. Publika će izložbu moći pogledati do 8. oktobra 2021. godine (od ponedjeljka do petka, u terminu od 10h do 18h).

Salko Zuko je rođen 1967. godine u Sarajevu. Završio je Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu 1984. godine. Studirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu te na Odsjeku za Istoriju umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Radio je u Večernjim novinama kao novinar kulture i urednik. Objavljivao je likovne kritike i tekstove u časopisima: Lica, Most, Valter. Od 1986. godine izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi.

Tokom ove godine predstavio se sa ciklusom slika i reljefa u sarajevskoj galeriji “Zvono“ i u galeriji Društva za promociju kulturnog stvaralaštva MLAZ-Počitelj.

Na izložbi “ŠUMSKE DUŠE“, koja je posvećena pokojnoj Zorani Živić, biće predstavljeni portreti realizovani u kamenju koje je autor prepoznao i pronašao u prirodi. Uz minimalne intervencije na pronađenom kamenju autor je realizovao niz portreta ostavljajući prostor i posmatraču za vlastito prepoznavanje i komunikaciju s prirodom.

 

tačno.net
Autor/ica 23.9.2021. u 13:30