Izvještavanje o različitosti, borba protiv govora mržnje i fake newsa na 2. FMF-u

Saša Leković
Autor/ica 8.9.2020. u 09:36

Izvještavanje o različitosti, borba protiv govora mržnje i fake newsa na 2. FMF-u

Nakon prvog dana ispunjenog radionicama i zanimljivim gostima, drugi dan međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala, 2. Fažana media festa, donosi nastavak radionica profesorice Gordane Vilović o Mreži za izvještavanje o različitosti te Nenada Pejića o borbi protiv lažnih vijesti.

Novina drugog dana je okrugli stol na temu aktualnu i cijelom svijetu – „Covid 19 i različitost: Cunami govora mržnje“ koji će se održati od 18 sati u MMC-u. Panelisti i panelistice okruglog stola su Remzi Lani, direktor Albanian Media Institute; Nadezda Azhgikhina, direktorica PEN Moskva i članica Upravnog odbora Article 19; Simone Rafael, Amadeu Antonio Stiftung; Julie Posetti, ICFJ, a okrugli stol moderirat će Milica Pešić, direktorica Media Diversity Institute.

U 20 sati MMC postat će meka za ljubitelje dokumentarnog filma po izboru Igora Gale. Svi zainteresirani imat će priliku pogledati filmove „Antička Pula i Brioni“, „Abesinia“, „Kratka himna domovini“ i “Istina o Puli“.

Na kraju dana nas na Trgu sv. Kuzme i Damjana očekuje rock&blues glazbena večer uz Whiskey Train.

Svi programi 2. Fažana media festa su besplatni i otvoreni za sve zainteresirane.

Detaljan program Festivala nalazi se na web stranici www.fazanamediafest.eu, a Festival u Fažani traje sve do nedjelje, 13. rujna.

Saša Leković
Autor/ica 8.9.2020. u 09:36