Jazz trio „3“ snima album prvijenac

tačno.net
Autor/ica 26.4.2022. u 09:45

Jazz trio „3“ snima album prvijenac

Foto: Muzički centar Pavarotti

Sarajevski jazz sastav „3“, kojeg čine iskusni i probrani muzičari – Edin Beho (gitara), Dragan Rokvić (bass) i Amar Češljar (bubnjevi) – ovih dana radi na svom debitantskom albumu.

Plan ovih zaista vrsnih i međunarodno priznatih jazz instrumentalista, čiji je moto, kako kažu, svirati, svirati, svirati, jeste snimiti album sa sedam autorskih pjesama u trajanju od ukupno četrdesetak minuta, što je, zapravo, format LP-a.

Kako se navodi u saopćenju pjesme su stilski jako energične i vrlo zanimljive, a radi se o kombinaciji dvaju muzičkih izričaja, Jazz Fusiona i Rhytm & Bluesa. Već sada se sa sigurnošću može reći da album, koji još uvijek nema ime, neće težiti komercijalizaciji, što, u jednu ruku, i jeste svrha jazz muzike i jazz muzičara. Tome u prilog govori i činjenica da se na albumu neće naći mnogo elektronike, jer će sve biti urađeno organski.

Inače, mjesto događaja je studio „A“ Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, kojeg su članovi ovog sastava odabrali zbog toga što su sva njihova dosadašnja iskustva s Pavarotti centrom bila više nego pozitivna. Uz to, po riječima Edina Behe, ovaj studio nimalo ne odskače od onih koje je viđao u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje ovaj Sarajlija odavnoveć živi i radi.

Nakon snimanja u studiju Pavarotti centra, slijedi mastering koji će biti urađen u SAD-u, a na njemu će biti angažovano nekoliko producenata i sound inžinjera iz različitih diskografskih kuća.

Osim u BiH, promocija albuma bit će upriličena i u Americi.

tačno.net
Autor/ica 26.4.2022. u 09:45