Jelena Kordić Kuret najbolja glumica festivala Mostarska liska

tačno.net
Autor/ica 30.9.2021. u 12:00

Jelena Kordić Kuret najbolja glumica festivala Mostarska liska

Najboljom glumicom 18. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ proglašena je Jelena Kordić Kuret za ulogu u predstavi „Ja od jutra nisam stao“, autorice Une Vizek i u režiji Dražena Krešića. Dramskoj prvakinji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Veliku je lisku dodijelio stručni žiri u sastavu Almira Imširevića, Marka Misirača i Velimira Pšeničnika Njirića.

„Ugodno me je iznenadila i obradovala ova nagrada. Dijelim je s cijelom ekipom, jer bez dobro uštimanog mehanizma, mi smo samo pokušaj“, kazala je Jelena Kordić Kuret na svečanosti dodjele nagrada.

Ovo je šesta nagrada koju je HNK Mostar dobio u nepunih mjesec dana. Osim Velike liske, Dražen Pavlović i Jelena Kordić Kuret nagrađeni su i Malim liskama. Predstava „Isus, Sin Čovječji“, nastala po istoimenom djelu Halila Džubrana u režiji Roberta Pehara, osvojila je tri nagrade na jubilarnom, najstarijem kazališnom festivalu u Bosni i Hercegovini, 40. Pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu. Stručni žiri, koji je radio u sastavu Tina Laco, Irina Dobnika i Elvisa Ljajića, dodijelio je nagradu za najbolju glazbu Gabrijelu Prusini, najbolju kostimografiju Mirjani Zagorec te Draženu Pavloviću kao najboljem mladom glumcu za ulogu Isusa.

Trenutno je na repertoaru HNK Mostar 11 predstava od kojih je njih osam sudjelovalo na raznim domaćim i inozemnim festivalima, a sedam ih je nagrađeno s 40 nagrada.

tačno.net
Autor/ica 30.9.2021. u 12:00