Predstava ‘Plemena’ sutra pred mostarskom publikom

Nikola Vučić
Autor/ica 16.2.2014. u 16:00

Predstava ‘Plemena’ sutra pred mostarskom publikom

Predstava ‘Plemena’ katarzična je priča o ljubavi i izdaji, premijerno izvedena 14. travnja prošle godine u koprodukciji Teatra Exit i Kazališta Planeta art, bit će odigrana sutra pred mostarskom publikom u velikoj dvorani HD herceg Stjepan Kosača s početkom u 19 i 30. 

Protagonisti Plemena su zvijezde hrvatskog glumišta Slavica Knežević, Lana Gojak, Marko Torjanac,  Petra Kurtela, Janko Popović Volarić i Slaven Španović. Redateljica predstave je hrvatska glumica i redateljica Slavica Knežević, koja o Plemenima kaže kako je to višeslojna predstava i zapravo velika metafora:

Ono što sam prvo kao redateljica predstave, ali i glumica prepoznala jest to da se nismo mnogo odmakli od mračne špilje i onoga što nas okuplja.

Višestruko nagrađivan tekst

Drama Plemena engleske spisateljice Nine Raine u 2012. osvojila je nekoliko najvažnijih nagrada za najbolji dramski tekst uključujući  Drama League Award for Outstanding Play, New York Theatre Outer Critic Circlea i Off-Broadway Alliance Award – Best Play te nezapamćen broj od šest Lucille Lortel Award nominacija, četiri nominacije Outer Critic Circlea te dvije Drama League Award nominacije.

Plemena nam pružaju sliku današnjeg svijeta govoreći o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje.

Ulaznice za predstavu možete rezervirati na brojeve 063/315 365  i 036/310 506.

N.V. / Tačno.net
foto: Voxportal.hr

Nikola Vučić
Autor/ica 16.2.2014. u 16:00