Koncert ‘Indeksi i prijatelji’ večeras u Beogradu

tačno.net
Autor/ica 10.10.2013. u 13:53

Koncert ‘Indeksi i prijatelji’ večeras u Beogradu

Koncert Indeksi i prijatelji: Sve ove godine, bit će održan večeras, 10. oktobra u Sava centru, javila je Fena.

 To će biti četvrti koncert u poslednjih nekoliko godina, u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije, a turneja obuhvata Zagreb, Osijek i Beograd.

Arsen Dedić: Davorin je predvidio ono što je Jagger uradio

Koncert će biti posvećen članovima legendarnog sastava Davorinu PopovićuSlobodanu-Bodi KovačevićuĐoki KisićuĐorđu Novkoviću i nedavnom preminulom bivšem klavijaturisti Indexa i tvorcu hita po kome ovogodišnja serija koncerta nosi naziv, Encu Lesiću.

 Muzičari koji su nekad svirali u “Indexima” doputovat će isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva svijeta.

Fadil Redžić stiže iz SAD, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita. U Beogradu će im se pridružiti nekadašnji član “Indexa” Kornelije Bata Kovač.

Hitove Indexa pjevat će: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Masimo, Mladen Vojičić – Tifa, Seid Memić – Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić, Jelena Tomašević i drugi.

“Koncertna okupljanja “Indexi i prijatelji” za mene su nešto najljepše što mi se u ovim vremenima dešava. Pustim poneku suzu na koncertima kad se sjetim Davora, Bode, Đoleta. Beskrajno sam zahvalan svim muzičarima i pjevačima koji učestvuju u tim svirkama i time doprinesu priči o Indexima”, rekao je Redžić.

Arsen Dedić ne krije zadovoljstvo što se kroz pjesmu prisjeća prošlih vremena i nezaboravnog druženja sa legendarnim Davorinom Popovićem.

“Davorin je bio divan, darovit. On je po mnogo čemu predvidio okolnosti na estradi, bio je ispred svog vremena. Svi su mi članovi Indexa ostali u srcu. Poštovao sam ih kolegijalno i volio privatno”, rekao je Dedić, javila je Fena pozivajući se na Tanjug.

Radiosarajevo.ba

tačno.net
Autor/ica 10.10.2013. u 13:53