LIKOVNI PROJEKT U GROŽNJANU

Petar Fehir
Autor/ica 18.6.2020. u 10:03

LIKOVNI PROJEKT U GROŽNJANU

Fotografije: P.F.

U malom istarskom gradiću Grožnjanu, koji je još od 1965. Grad umjetnika, u povodu Dana općine, otvorena su tri likovna projekta pod zajedničkim nazivom “Grožnjan u fokusu”.

Domaćinstvo potipsuju gradska galerija Fonticus i Općina Grožnjan.

Umjetnička je to interakcija instalacija – maketa brodova Igora Hajdarhodžića, koji nas, ušiveni u gradski trg, zovu iz  vremena “davnog” Grožnjana.

Osim brodova sreću nas i fotografije Tomislava Kovačića koji riše trag Hajdarhodžićevih kreativnih konstrukcija, te likovna ostvarenja troje autora iz umjetničke obitelji Zelenko.

Pitoreskni gradić, koji je, svojim položajem, svojim izmaglicama i sumracima ugodan oku, ovom je izložbom obučen u novo ruho vrijedno divljenja.

Slikarski radovi Karela, Nine i Roka Zelenko s motivima Grožnjana zapis su gradića kroz vrijeme i za vremena – simbol istrajnosti i spokojnosti.

Pored fotografija Tomislav Kovačić, arhitekta po profesiji, koji se fotografijom bavi već 50 godina, nudi nam i video uradak  “Grožnjan, uglavnom iz zraka”, koji supotpisuje Željko Bobanović.

Gotovo nestvarni ambijent i ovi vrijedni radovi dodiruju se tako kao ljubavnici vjerni u skladu, naslonjeni na kameno rame Grožnjana.

Koji se još jednom potvrđuje kao grad istinskih umjetnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petar Fehir
Autor/ica 18.6.2020. u 10:03