Ljetna scena SARTR večeras otvara svoja vrata performansom “Svjedok” Mikija Trifunova

N.O/Klix.ba
Autor/ica 28.6.2021. u 12:40

Ljetna scena SARTR večeras otvara svoja vrata performansom “Svjedok” Mikija Trifunova

Foto: SARTR/Facebook

Sarajevski ratni teatar SARTR i ove godine najavljuje proširenje svojih aktivnosti i tokom ljeta kroz program Ljetna scena SARTR koji započinje večeras poetsko-muzičkim performansom Mikija Trifunova “Svjedok”.

Program ovogodišnje Ljetne scene SARTR sačinjen je od predstava i koncerata, sa željom da našoj publici pružimo mogućnost da poslije višemjesečne zatvorenosti, pod otvorenim nebom, ima priliku uživati u kulturnim sadržajima.

Svi programi Ljetne scene SARTR, održavat će se u periodu od 28. 6. do 10. 7, u dvorištu Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić.

Večeras, sa početkom u 21h, program započinje poetsko-muzičkim performansom “Svjedok” Mikija Trifunova, nazvanom po jednoj od posljednjih pjesama Miroslava Mike Antića. Uz muziku Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića, Miodrag Trifunov govori i pjeva stihove Ujevića, Dizdara, Borhesa…

Već 30. jula u 21h publika će imati priliku pogledati i monodramu “Ich liebe Deutschland” nastalu u produkciji Umjetničke radionice Srebrenik i Art Teatar Tuzla, a u izvođenju glumice Jasmine Dedić Ibrić.

Predstava Sarajevskog ratnog teatra “Savršeni kroj”, reditelja Jasmina Durakovića, sa Admirom Glamočakom i Seadom Pandurom u glavnim ulogama, na programu je 2. jula, sa početkom u 21h.

Svi muzički sladokusci imat će priliku 3. 7. poslušati koncert popularnog BiH benda “Zoster”, kojem će prethoditi i koncert mladog tuzlanskog benda “Reluctant”.

“Bio je lijep i sunčan dan” je predstava nastala prema zapisima građana Sarajeva i njihovog sjećanja na 2. maj 1992., a u režiji Tanje Miletić Oručević na programu je 5. 7, sa početkom u 21h.

Koncert “Kralj Čačka” jednog od trenutno najzanimljivijih autora sa područja Srbije, a i regiona održat će se 6. 7. sa početkom u 21h.

Osmog jula publika će moći na Ljetnoj sceni SARTR pogledati predstavu “Svu moju ljubav”, reditelja Zijaha Sokolovića, u kojoj uloge ostvaruju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić.

Koncertom popularnog benda “Buč Kesidi” koji dolazi iz Srbije, a koji će se održati 9. 7, završava program ovogodišnje Ljetne scene SARTR.

Cijene ulaznica za predstave iznose 10 KM, a za koncerte 15 KM. Cijena ulaznica na dan koncerta je 20 KM. Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem telefona 033 664 070 radnim danima od 10 do 14h ili slanjem poruke u inbox Fb ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra.

Ulaznice se mogu kupiti radnim danima od 10 do 14h ili od 18h na dan izvođenja predstava ili koncerta.

Klix.ba

N.O/Klix.ba
Autor/ica 28.6.2021. u 12:40