“Ljudi-putokazi” nova knjiga Branislava Antova Mikulića

tačno.net
Autor 22.7.2021. u 09:34

“Ljudi-putokazi” nova knjiga Branislava Antova Mikulića

Odnedavno je u distribuciji knjiga Branislava Antova Mikulića. Radi se o zbirci kratkih priča pod naslovom LJUDI-PUTOKAZI. Pripremila ju je sarajevska izdavačka kuća Dobra knjiga još koncem prošle godine, ali je zbog pandemijskih neprilika knjiga ponuđena čitalačkoj publici tek u proljeće 2021.

Radi se ispovjednoj prozi, zapisu doživljaja i susreta  iz vlastitog života, žanru u kojem se autor uspješno iskazao kroz dva prethodna romana. Vješto baratajući perom, Mikulić na pristupačan, rekli bismo običan način, opisuje neobične likove i karaktere. To su ljudi koji ga plijne moralnom čistotom, altruizmom, empatijom i dobrotom, koji životom svojim svjetlo zrače. I mudrost svoju djelima kazuju.

Sam autor u napomenama uz knjigu, veli:

Knjiga je svojevrsna galerija likova koji su svjetlom neobičnim meni zasjali, koji su se posebnošću svojom u biće moje zavukli. I blago mi golemo podarili. Oni su mi život mijenjali, mene sobom zauvijek obilježiliPutokaz mi bili ostali.

Nisu to bili obični ljudi, siguran sam ni vi ih tako vidjeti nećete. Sveci, anđeli, lučonoše nove nade su to bili, ne samo meni, nego i drugima koji su ih sretali i znali. Stoga poželjeh da ih od zaborava sačuvam, da vama o njima kazujem. Još radije bih da u njima prepoznate ljude-dragulje koje ste sami nekoć sreli, koji su vam svjetionik bili, put vam za dalje pokazaliDa se, čitajući ove priče, takvih  prisjetite, da ih ne zaboravite.

Za ljubitelje knjige j vijest da ovu Mikulićevu knjigu, kao i dvije prethodne, posjeduju sve javne biblioteke u BiH i Srbiji, a i mnoge u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Onima koji ne mogu lako doći ili poći do neke od ovih biblioteka, uputa da knjigu mogu naručiti kod izdavača ili preko internetske knjižare https://www.knjiga.ba/ljudji-putokazi-b6171.html Sam autor ima nekoliko desetaka primjeraka i poručuje da će ih rado ustupiti zainteresiranim čitaocima (kontakt: branislavmik@gmail.com).

tačno.net
Autor 22.7.2021. u 09:34

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija