Lucićeva crnohumorna drama ‘Aziz’ na 63. Splitskom ljetu

I.Č./HINA
Autor/ica 26.6.2017. u 11:47

Lucićeva crnohumorna drama ‘Aziz’ na 63. Splitskom ljetu

Na sjednici Festivalskog vijeća Splitskog ljeta u utorak je prihvaćen program ovogodišnjeg 63. izdanja tog festivala, koji će biti održan u Splitu od 14. srpnja do 14. kolovoza, priopćili su iz HNK Split.

Ovogodišnje Splitsko ljeto otvara premijera opere ‘Seviljski brijač’ G. Rossinija  u izvedbi Opere splitskog HNK. Operom će ravnati maestro Ivo Lipanović, a režiju će odraditi Krešimir Dolenčić. Na repertoaru repriza ljubitelji opere moći će gledati ‘Turandota’ G. Puccinija, potom ‘Aidu’ G. Verdija, te u Vrlici ‘Ero s onoga svijeta’.

Od drama će se premijerno prikazati ‘Aziz’ Predraga Lucića, koju će režirati sarajevski redatelj Dino Mustafić. U drami hrvatskog novinara i književnika svadbeno slavlje skladne zapadnjačke obitelji pokvarit će neočekivani gost: plesač arapskog podrijetla u kojem slavljenici, sukladno stereotipima s kojima žive, vide teroristu. Ova Lucićeva crnohumorna drama, napisana po motivima Pira malograđana Bertolta Brechta, a prije tri godine izvedena je kao radio igra u režiji i adaptaciji Jasne Mesarić.

Balet će Splitsko ljeto obilježiti premijernom izvedbom suvremenog baleta ‘Derviš i smrt’, po motivima istoimenog korifejnog romana Meše Selimovića, u koreografiji Igora Kirova i uz glazbu Gorana Bojčevskog.

I.Č./HINA
Autor/ica 26.6.2017. u 11:47