“Mala liska” Nataši Ivančević iz predstave “Malo blago”

Andrijana Copf
Autor/ica 24.4.2017. u 09:26

“Mala liska” Nataši Ivančević iz predstave “Malo blago”

Druge večeri 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” izvedena je predstava “Malo blago” Elen Marfi u režiji Slađane Kilibarda, Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke, a stručni žiri je nagradu za najbolju glumicu večeri, “Malu lisku”, dodijelio Nataši Ivančević.

Ivančević je, zajedno s glumicama Slađanom Zrnić i Belindom Božičković, na sceni donijela toplu i duhovitu životnu priču o tri generacije žena – o njihovim životnim putevima, čežnjama i gubitcima, o njihovoj borbi, duhovitosti, snovima, tuzi i snazi… Ljudsku priču u kojoj se svako može prepoznati i razmisliti o osnovnim životnim vrijednostima, o životu, vremenu i ljubavi. Gostovanje na “Mostarskoj liski” je bila prva izvedba “Malog blaga” izvan Banja Luke.

 Glumice iz predstave 'Malo blago'

Glumica Nataša Ivančević je nakon dodjele nagrade bila presretna. “Festival ‘Mostarska liska’ je jako značajan. Mi nemamo puno festivala i ovo je jedinstvena prilika da se malo oprobamo i sa drugim pozorištima kad već ne možemo da se sretnemo. Ovo je za nas vrlo, vrlo značajno, a mi smo upravo zahvaljujući ovom festivalu po prvi put s ovom predstavom otišli iz Banja Luke i stvarno smo večeras imali tremu kako će mostarska publika prihvatiti predstavu. U Banja Luci je urnebes kad je igramo, ljudi se prepoznaju. Predstava govori o tri žene, o tri generacije žena, a najbolji kompliment koji smo dobile je ‘Vi ste sjajne, ali što su vam muški likovi dobri..’ – a muški likovi se ne pojavljuju na sceni. E to je to – to je uspjeh – šo smo uspjeli da ispričamo priču o ljudima koje volimo, o našim muškarcima, i to je jako značajno”, rekla je Ivančević nakon izvedbe.

O najboljim predstavama 14. “Mostarske liske” odlučuje stručni žiri: Ademir Kenović (predsjednik), Vedrana Seksan i Elmir Jukić. Žiri medija odlučuje o najboljoj predstavi po njhovom izboru, a rade u sastavu Maja Begtašagić (predsjednica), Kristina Ljevak i Rijad Durkić. U žiriju publike su Nada Dalipagić (predsjednica), Katica Omanović i Ilda Kero.

U ponedjeljak, 24. 4. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na programu je treća predstava u konkurenciji “Mostarske liske”: predstava Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba “Jedan sluga, dva gospodara” Richarda Beana u režiji Vite Taufera, a ulaznice za ovu predstavu su rasprodane!

Festival “Mostarska liska” održava se u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar i traje do 29. 4. 2017.

PROGRAM DO KRAJA FESTIVALA:

  • “JEDAN SLUGA, DVA GOSPODARA”, Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb (ponedjeljak, 24. 04. 2017.),
  • “ZBUNJOZA” / Perplex, PlayDrama i Gradsko kazalište mladih Split (utorak, 25. 04. 2017.);
  • “DEMOKRACIJA” Zijaha A. Sokolovića, TheArto – Udruga Riječi / Prave / Predstave, Zagreb – Yugoart, Beograd (srijeda, 26. 04. 2017.);
  • “Buzdovan”, Komedija o jubavi kapetana Nikole Ivulića, Kruševačko pozorište, Kruševac, Srbija (četvrtak, 27. 04. 2017.);
  • “ODUMIRANJE MEĐEDA”, Narodno pozorište Mostar (petak, 28. 04. 2017.)
  • “STARI KLOVNI”, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Slovenija (subota, 29. 04. 2017.), u čast nagrađenih.
Andrijana Copf
Autor/ica 24.4.2017. u 09:26