MOSTAR SEVDAH REUNION I DALJE NA PRVOM MJESTU

tačno.net
Autor/ica 12.2.2015. u 14:36

MOSTAR SEVDAH REUNION I DALJE NA PRVOM MJESTU

Proslavljeni mostarski bend, Mostar Sevdah Reunion, je i dalje na vrhu najznačajnije internet platforme za World Music – Ethnocloud ( http://ethnocloud.com/world-music/charts ) i za prvi mjesec ove godine.

“Live” verzijom pjesme “Što te nema?” , koja je izvedena za prvi kanal nizozemske televizije u emisiji “Vrije Geluiden”, je tako treći mjesec zaredom na prvom mjestu, a u totalu se nalaze neprikosnoveno osam mjeseci.

Video spot “Laku noć”, u režiji Amira Grabusa, je već bio punih 5 mjeseci na prvom mjestu! Obje pjesme se nalaze na njihovom, do sada najuspješnijem, albumu “Tales From A Forgotten City” (Priče iz zaboravljenog grada) u izdanju Snail Recordsa.

Također saznajemo da se nalaze u uskom krugu za nominaciju “najbolji World Music band” nagrade koju vodi najznačajniji World Music magazin u svijetu – britanski Songlines. Nagrade se dijele u samo 4 kategorije: najbolji umjetnik, najbolji bend, najbolji debitant i najbolja multikulturalna kolaboracija

http://www.songlines.co.uk/music-awards/index.php

Inače, bend 19. 2. nastupa u “Kremlin Palace” u Moskvi, 1.3. u “Palace of Art” u Budimpešti, te 3.3 u Kolarcu u Beogradu.

tačno.net
Autor/ica 12.2.2015. u 14:36