“Mućke” se na proljeće vraćaju na male ekrane

tačno.net
Autor 21.12.2013. u 18:01

“Mućke” se na proljeće vraćaju na male ekrane

Nova epizoda izuzetno popularne engleske serije “Mućke” mogla bi biti prikazana na proljeće sljedeće godine, nakon što su sinovi pokojnog originalnog scenarista Johna Sullivana završili scenarij zasnovan na jednoj njegovoj staroj ideji.

Glumac David Jason, koji je u ovoj humorističkoj seriji glumio Del Boya potvrdio je da je dobio kopiju scenarija, ali da je još uvijek “vrlo nervozan” zbog toga i da ga nije pročitao.

“Bacio sam samo pogled na scenarij i rekao bih da je vrlo dobar, ali svoju definitivnu ocjenu ću dati nakon što pažljivo pročitam cijeli rukopis bez ometanja. Ovo nije stvar koju možete odraditi površno” rekao je glumac za “Times”.

To bi trebala biti prva emitirana epizoda od smrti pisca Johna Sullivana, koji je umro 2011. godine od virusne upale pluća, a njegovi sinovi Jim i Dan su osmislili scenario na osnovu jedne očeve ideje koju je imao na umu, ali ona nije nikada završila na televiziji.

Serija “Mućke” je jedna od omiljenih engleskih humorističkih serija svih vremena, ali je David Jason prilikom promoviranja u “sira” rekao da Kraljica nije imala pojma tko je on.

“Prisonila je mač na moje rame i pitala me je što radim, a ja sam joj odgovorio da završavam božićni specijal “Mućki. To kod nje nije izazvalo nikakvu reakciju, dobio sam prazan pogled”, rekao je glumac.

Tagovi:
tačno.net
Autor 21.12.2013. u 18:01