Muzički centar Pavarotti obilježava 24 godine uspješnog rada

tačno.net
Autor/ica 28.12.2021. u 11:59

Muzički centar Pavarotti obilježava 24 godine uspješnog rada

U četvrtak, 30. decembra, Muzički centar Pavarotti Mostar, obilježit će 24. godišnjicu svoga postojanja. Ova po mnogo čemu autentična javna kulturna ustanova, osnovana na inicijativu muzičara svjetskog renomea, poput Luciana Pavarottija, Briana Enoa, članova benda U2, te još mnogih drugih, već skoro dvije i po decenije u našem gradu njeguje i promovira kulturu kao univerzalnu ljudsku vrijednost.

Za dvadeset četiri protekle godine, Pavarotti centar je realizirao ogroman broj projekata iz oblasti kulture i umjetnosti, a kroz kontinuirani rad svojih kreativnih radionica i seminara, razvijao je i poticao izvannastavne aktivnosti za djecu i mlade.

Svečani program obilježavanja godišnjice Muzičkog centra Pavarotti započinje u četvrtak, u 20h, a najmlađoj publici će se najprije predstaviti polaznici Plesnog studija „Flash“, te Dječijeg hora „Pavarotti“.

Za 20:30h zakazan je nastup jazz tria „Playground“, kojeg čine Boris Gutić (saksofon, flauta), Diego Ortiz na klaviru i Hrvoje Ćaćulović na bassu.

tačno.net
Autor/ica 28.12.2021. u 11:59