Nagrada za mlade muzičare

tačno.net
Autor/ica 21.8.2015. u 10:04

Nagrada za mlade muzičare

Bosanskohercegovačka turneja Rundek Cargo Tria i predstavljanje albuma ‘Mostovi’-priče o istinskom povezivanju među ljudima, nakon Mostara nastavljena je u Sarajevu u Domu mladih.

U duhu uobičajene jedinstvene koncertne atmosfere Rundek Cargo Tria i sarajevskoj publici priuštena je muzička noć za pamćenje, a Darko, Isabeli i Duco su pored izvođenja novih kompozicija sa albuma ‘Mostovi’ na koje publika odlično reaguje, odsvirali i ključne numere iz ranijeg perioda ovog sjajnog umjetničkog sastava.
“Pitali su me kako duša može ginuti od tišine kad bi tišina trebala predstavljati spokoj, mir i lijek za dušu. Ipak, tišina simbolizira usamljenost, a usamljenim ljudima donosi patnju. Kupovinom ulaznice za naše koncerte u BiH pomažete projektu Muzička soba za mališane bez roditeljskog staranja u Domu Bjelave”, rekao je Darko Rundek sinoćnoj publici. Osim koncerta, članovi Rundek Cargo Tria odvojili su vrijeme za druženje sa publikom i potpisivanje CD-ova.
Nakon mostarskog i sarajevskog koncerta, građenje mostova i novi susreti sa publikom planirani su u Travniku i Zenici u septembru, a u zimskom dijelu turneje slijede Tuzla, Bihać, Jajce, Banja Luka i Brčko.

Na  u sarajevskom koncertu Rundek Cargo Tria pod pokroviteljstvom Karlovačkog, uručene su i nagrade bendovima nagradnog natječaja Karlovačko Rock Off, na koje su se mogli prijaviti svi mladi neafirmirani bendovi , sa autorskim pjesmama, koji nemaju objavljena više od 3 diskografska albuma. Projekat je pokrenut s idejom promocije novih talentiranih muzičkih zvijezda, a stručni žiri u sastavu Sejo Sexon, Edo Majka, Maya Sar, Nedžad Merdžanović i Almas Smajlović, imao je pune ruke posla, jer se na natjecanje prijavilo više od 50 bendova. Nagrade je ispred tvrtke Boreas d.o.o. uručio Izvršni direktor marketinga Alen Pecirep.

Pobjednički band po ocjeni stručnog žirija je Strava škola, sarajevski hip hop band koji na sceni egzistira od 2009. godine i na ovom natjecanju su osvojili nagradu u financijskom iznosu od 5.000 KM te nastup na festivalu Karlovačko Rock Off u Zagrebu gdje će se predstaviti hrvatskoj publici.

Drugi pobjednički band, sa najviše glasova publike je Floridus koji dolazi iz Mostara,  a osvojili su nagradu u financijskom iznosu od 3.000 KM.

Jedna je legenda, a sve ostalo su priče. Karlovačko.

 Nagrada za strava skolu

tačno.net
Autor/ica 21.8.2015. u 10:04