Nagrada za najbolju režiju na 33. Pozorišnim igrama pripala Tanji Miletić Oručević za hit predstavu ‘Chick lit’

Nikola Vučić
Autor/ica 16.6.2014. u 13:26

Izdvajamo

  • Jako sam zadovoljna što je moj rad na predstavi Chick Lit evo već drugi put nagrađen na festivalu među najboljim bosanskohercegovačkim predstavama. To je priznanje i poticaj radu mostarskih pozorišnih/kazališnih profesionalaca i našim zajedničkim institucionalnim naporima. I jajačka publika je odlično prihvatila predstavu, bili smo u samom vrhu odabira žirija publike za najbolju predstavu festivala - izjavila je za Tačno.net dr. Tanja Miletić Oručević, redateljica predstave.

Povezani članci

Nagrada za najbolju režiju na 33. Pozorišnim igrama pripala Tanji Miletić Oručević za hit predstavu ‘Chick lit’

33. Pozorišne/kazališne igre u Jajcu sinoć su svečano zatvorene dodjelom nagrada i priznanja. Stručni žiri koji čine sveučilišni profesor Muhamed Dželilović, glumica Hasija Borić i redatelja Aleksandr Pejaković donio je odluku da se za najbolju režiju festivala nagradi dr. Tanja Miletić Oručević za predstavu „Chick lit“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Novu kazališnu sezonu u jesen 2013. godine Hrvatsko narodno kazalište Mostar započelo je predstavom „Chick lit“ autora Damira Šodana u režiji Tanje Miletić Oručević. Premijera predstave je odigrana 12. studenog 2013. godine uz veliko zanimanje publike. Već na prvom predstavljanju publici izvan Mostara, na 26. Festivalu pozorišta/kazališta u Brčkom predstava je dobila nagradu publike. Krajem mjeseca travnja predstava „Chick lit“ je uspješno odigrana i na 24. Marulićevim danima u Splitu.

chicklitChick lit, HNK Mostar

Predstavom „Chick lit“ 07.06.2014. otvorene su 33. Pozorišne/kazališne igre u Jajcu, riječ je o jednom od najstarijih kazališnih festivala u BiH, a predstava HNK Mostar je uvrštena u natjecateljski dio festivala u konkurenciji sedam teatarskih kuća. Izbornik festivala ove godine bio je poznati kazališni kritičar Vojislav Vujanović.

33. Pozorišne/kazališne igre u Jajcu sinoć su svečano zatvorene dodjelom nagrada i priznanja. Stručni žiri koji čine sveučilišni profesor Muhamed Dželilović, glumica Hasija Borić i redatelj Aleksandar Pejaković donio je odluku da se za najbolju režiju festivala nagradi Tanja Miletić Oručević za predstavu „Chick lit“ u izvedbi HNK Mostar.

Redateljica predstave, dr. Tanja Miletić Oručević, ističe kako je ova predstava već dvostruko nagrađena te kako joj to čini osobito zadovoljstvo, poglavito jer je ona rezultat i poticaj daljnjeg rada između mostarskih kazališnih profesionalaca, ali i zajedničkih institucionalnih napora:

Jako sam zadovoljna što je moj rad na predstavi Chick Lit evo već drugi put nagrađen na festivalu među najboljim bosanskohercegovačkim predstavama. To je priznanje i poticaj radu mostarskih pozorišnih/kazališnih profesionalaca i našim zajedničkim institucionalnim naporima. I jajačka publika je odlično prihvatila predstavu, bili smo u samom vrhu odabira žirija publike za najbolju predstavu festivala – izjavila je za Tačno.net dr. Tanja Miletić Oručević, redateljica predstave. 

HNK Mostar tako na najbolji način zatvara kazališnu sezonu 2013/2014. u kojoj su uspješno izvedene premijere predstava „Chick lit“ i „Ljepotica iz Leenanea“ uz stalni repertoar koji još čine „Kajališni sat“, „Humble boy“ i poetsko-scenski kolaž „Hercegovina“.

Veliki trijumf Tanje Miletić Oručević: “Bio je lijep i sunčan dan” najbolja predstava u BiH

Nikola Vučić
Autor/ica 16.6.2014. u 13:26