Najava 19. Sarajevskih večeri muzike

tačno.net
Autor/ica 11.4.2013. u 14:55

Sarajevske večeri muzike ove godine bit će organizirane po 19. put. U periodu od 7. do 11. maja publici će se predstaviti vrhunski regionalni umjetnici nizom koncerata.

Festival će otvoriti koncert studenata Muzičke akademije iz Sarajeva, a tokom festivala nastupit će i istaknuti hrvatski kontrabasista Božo Paradžik koji će se u Domu Oružanih snaga predstaviti u duetu sa pijanisticom Marijom Sofianskom.

Publika će moći uživati u nastupu Kvarteta Tuba XL, te Akademskog hora Obilić, a organizator festivala, Fondacija za muzičke umjetnosti kao posebnu muzičku poslasticu najavljuje program koji će zatvoriti 19. SVEM.

Riječ je o izvedbi jedne od najpopularnijih kantata – Carmine Burane njemačkog kompozitora Carla Orffa. Kao solisti će nastupiti sopranistica Aida Čorbadžić, kontratenor Ilija Nikolić, te austrijski bariton Joachim Seipp, dok će Sarajevskom filharmonijom, te Horom Opere Narodnog pozorišta, Akademskim horom Obilić i dječijim horom Cantabile dirigovati maestro Uroš Lajovic.

U narednim danima na stranici http://www.maf.ba/ bit će objavljeni programi svih koncerata, a kao posebnu najavu SVEM-a, najavljujemo projekat koji će za osam dana premijerno biti predstavljen u Sarajevu. Riječ je o nastupu vrhunskog operskog pjevača, baritona Željka Lučića koji će 19. aprila nastupiti u Narodnom pozorištu u okviru programa DoReMi&Vi Fondacije za muzičke umjetnosti.

tačno.net
Autor/ica 11.4.2013. u 14:55