Natječaj za izlaganje na NUS 2014: O za Osmijeh

tačno.net
Autor 16.2.2014. u 21:29

Natječaj za izlaganje na NUS 2014: O za Osmijeh

NUS (neafirmirana umjetnička scena) je međunarodni festival suvremene umjetnosti na kojem se gupnom izložbom i popratnim programom već treću godinu prezentiraju široj splitskoj publici radovi suvremenih umjetnika imajući za cilj njihovu afirmaciju, ali i promociju konceptualne umjetnosti općenito.

Prošle godine tema festivala je bio tabu i sve oko njega, dok ove godine zajednički nazivnik je “O za Osmijeh”.

“Posljednjih godina svjedočimo sve težem životu običnog čovjeka i radnika. Potrošačka košarica se smanjuje, nesigurnost pojedinca raste. Kratkotrajni, pojedinačni, radnički, studentski i/ili umjetnički protesti nastali kao rezlutat posvemašnje frustracije, po svemu sudeći nisu adekvatno i kvalitetno rješenje socijalnih problema. Nove ideje, potencijalno novo društvo, treba dobro promisliti. Čini se da su se konstrukcije državnih aparata davno odmaknule od čovjeka. Od pojedinca. Od onog zbog koga i za koga su prvotno bile oformljene.


Prebacimo li dio krivnje i na nas same, koji smo kroz dugi niz godina i sami izmjenjeni nametnutim nam normama i pravilima, možemo slobodno reći da radeći na sebi, izgrađujući se kao osoba, zapravo indirektno radimo i na samom društvu, te da ćemo mijenjajući sebe postepeno postići promjenu prema boljem drušvu i ispraviti ono čemu smo i sami na neki način kumovali. Po svemu sudeći, čovječni odnosi su možda naša i najveća snaga. To je ono što mi, kao pojedinci, kao ljudi, pouzdano imamo ili možemo imati, a protiv čega se ‘’aparati’’ teško mogu boriti. Stoga, naš prijedlog je: Izborimo se ljubavlju i solidarnošću. Pobjedimo osmijehom!”
dio su ovogodišnje motivacije organizatora koja precizno opisuju duh vremena u kojem se društvo trenutno nalazi.

Na festivalu osim izložbe, do sada su se mogli vidjeti performansi, public art-ovi, video projekcije i koncerti. Daljnje informacije o festivalu možete pratiti na Facebook stranici NUS-a kao i na internet stranici www.nus.hr

Mjesto i vrijeme: Multimedijalni kulturni centar (MKC) Split, travanj 2014.

Rok za prijavu: 15. ožujka 2014.

Uvjeti prijave:

• natječaj je otvoren za sve osobe do 35 godina starosti,

• svaka osoba može prijaviti maksimalno 3 rada,

• prijaviti se mogu radovi u svim tehnikama uključujući i izvedbene umjetnosti,

• popunjena prijavnica (sa fotografijom rada u digitalnom obliku) mora biti poslana na e-mail adresu [email protected] ili dostavljena na adresu Put sv. Ižidora 71/c, 21000 Split najkasnije do 15. ožujka 2014. s naznakom ‘NUS – natječaj 2014.’,

• radove će selektirati umjetnički savjet NUS-a na temelju kvalitete, originalnosti i usklađenosti rada s temom,

• umjetnici su u potpunosti odgovorni za trošak i transport vlastitih radova.

O rezultatima selekcije kandidati će biti obaviješteni putem e-maila 20. ožujka 2014. godine.

PRIJAVNICA:

http://www.2shared.com/document/r3kF5wIT/Prijavnica_NUS_2014.html

tačno.net
Autor 16.2.2014. u 21:29

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija