Nušić Triptih u Nišu

tačno.net
Autor/ica 7.8.2017. u 10:25

Nušić Triptih u Nišu

Plesna predstava Nušić Triptih (“Ožalošćena porodica”, “Hotel Excelsior” i “Gospodin Ministarka”) izvešće se sutra na niškom džez teatar festivalu u izvodjenju igrača Instituta za umetničku igru iz Beograda (IUI Transition dance company).

Koristeći teme koje je Branislav Nušić obrađivao u svojim delima, koreografi u svojim izvođenjima preispituju odnose koji se tiču svakodnevice.Tu će se naći savremeno društvo, malograđanski duh, amoralnost i laž, kao i korumpiranost, koristoljublje, neukus, neprilagođenost, nesigurna egzistencija.Svaki koreograf ponaosob je istražio adekvatan scenski izraz i igrački vokabular koji na najdirektniji način komunicira sa paradoksom savremenog sveta i ukazuje na aktuelnost tema koje je Nušić obrađivao u svojim delima.

IMG_5547

U predstavi učestvuju: Maja Marković, Katarina Stojković, Mila Stijak, Katarina Bućić, Branko Mitrović, Marija Vučenović, Vladimir Čubrilo i Luka Stojković.Koreografije potpisuju Isidora Stanišić, Mačej Kuzminski i sami igrači.

Muziku za predstavu su uradili Darja Janošević i Željko Ninić.

Predstava je premijerno izvedena 26. juna na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu u okviru 26. BELEF-a, a odmah nakon toga u okviru Ohridskog letnjeg festivala.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

tačno.net
Autor/ica 7.8.2017. u 10:25