Obilježava se 58. godišnjica smrti Tina Ujevića

tačno.net
Autor/ica 12.11.2013. u 08:30

Obilježava se 58. godišnjica smrti Tina Ujevića

Na današnji dan, prije 58 godina, umro je jedan od najistaknutijih hrvatskih pjesnika, Tin Ujević. U spomen na njega u gostionici Tip-Top večeras se održava prigodan program.

Gostionica Tip-Top postat će večeras kristalna kocka vedrine jer će ju ispuniti Tinov duh, kaže organizator Goran Matović i otkriva detalje programa.

“Umjetnici će uspostaviti nove dijaloge s Tinom. Mi ćemo od gostionice napraviti jedno malo čudo, jedan kazališni događaj”.

Vedran Mlikota, Željka Čorak, Goran Grgić i Edin Karamazov, neka su od imena koja će večeras uprizoriti potresnu priču velikog pjesnika, boema i lutalice. Gostionica Tip-Top idealan je izbor za ovo događanje.

“Tin je zalazio u Tip-Top od 40. do 55. godine. To je bilo njegovo bitno stanište i kad bi Ujević boravio u tom prostoru, to je postajalo neobično mjesto. Gdje god bi se Tin pomicao, otvarali bi se svjetovi i događao bi se Tinov teatar”, kaže Matović.

Prisjećajući se legende o Ujeviću, organizator ističe kako je pjesnik znao odgovoriti na sve moguće i nemoguće provokacije. Njegovi razgovori u gostionici ušli su u legendu. Program “U sjećanje na Tina” u gostionici Tip-Top počinje večeras od 18 sati, a ulaz je slobodan.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 12.11.2013. u 08:30