Obilježeno 20 godina postojanja MC Pavarotti

tačno.net
Autor 22.12.2017. u 09:58

Obilježeno 20 godina postojanja MC Pavarotti

Sinoć je u Mostaru završeno dvodnevno obilježavanje 20. godišnjice MC Pavarotti. Kroz  dvodnevni program 20. i 21. decembra te uz raznovrsni glazbeni program emitovana je i projekcija kratkog filma o otvaranju Muzičkog centra Pavarotti.

pavaroti

Godišnjicu je obilježila i posjeta Nicolette Mantovani, supruge velikog tenora Luciana Pavarottija, koja je sinoć boravila u Mostaru u pratnji tri talijanska tenora i pijanista koji su održali koncert u sklopu svečanosti – Andrea Zarupa, bariton, Claudia Sasso, sopran, Jenish Ysmanov, tenor, uz klavirsku pratnju maestra Maria Solaza – “Miss Sarajevo“, pjesma koja je sinoć pobudila najviše emocija.

trio

pavarotti

“Sretna sam što sam ponovno u Mostaru u kojem sam bila i prošle godine. Dosta lijepih uspomena me veže za ova grad i centar i drago mi je što mogu vidjeti da on radi baš onako kako je zamišljeno kada je osnovan. To je vrlo bitno bilo i Lucianu jer je i on bio dijete rata i znao je koja je prava moć muzike: da ona nikada ne gradi zidove nego ih ruši i zapravo gradi mostove. Muzika je univerzalni jezik gdje ljudi komuniciraju bez ikakvih zapreka, religijskih, etničkih i slično”, naglasila je Mantovani.

Izrazivši žaljenje što zbog radnih obveza nema vremena ostati u Mostaru koliko bi željela, ističe da će sigurno uskoro ponovo doći u grad na Neretvi.

“Moja kćerka jako voli rock, tako da će razlog našeg sljedećeg dolaska biti Mostar Blues&Rock Festival”, kazala je Mantovani.

Direktor MC Pavarotti Elvedin Nezirović ističe da je veoma emotivan zbog ove svečanosti.

“Ovo je jako emotivan trenutak ne samo za mene nego za sve koji ovdje radimo. Emotivan zato što samo mi znamo koliko smo uložili sebe da održimo prije svega ovaj centar, a potom da zadržimo njegovu ideju koju je veliki maestro stavio u temelje ovoga centra. To je da zadržimo svu djecu, ali isto tako trudom da promoviramo sve naše ideje ljudskosti, jednakosti i svega onoga što su temeljna ljudska prava”, zaključio je Nezirović.

Podsjetivši na brojne teškoće u radu ovoga centra, istaknuo je vrijednosti koje promovira, navodeći da se od njih nikada nije i neće odustati.

radiosarajevo.ba

tačno.net
Autor 22.12.2017. u 09:58

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija