Objavljena knjiga “MUHAMED MUJIĆ – ZLATNA MOSTARSKA KOPAČKA” Darija Mehmedovića

tačno.net
Autor/ica 25.4.2022. u 10:15

Objavljena knjiga “MUHAMED MUJIĆ – ZLATNA MOSTARSKA KOPAČKA” Darija Mehmedovića

U izdanju Centra za kritičko mišljenje izašla je knjiga “MUHAMED MUJIĆ – ZLATNA MOSTARSKA KOPAČKA” autora Darija Mehmedovića, poznatog sportskog novinara.

Velika promocija knjige održat će se u Mostaru 16. maja 2022. godine, a o knjizi će govoriti direktor fudbalskog kluba Velež Džemil Šoše, najuspješniji poslijeratnu trener Veleža Feđa Dudić, pisac  Nedžad Maksumić te novinar i pisac Dragan Markovina.

Prije mostarske promocije knjiga će biti predstavljena i Gothenburgu 7. maja 2022. na velikom druženju Veležovih navijača.

O samoj knjizi poznati bosanskohercegovački novinar Saša Ibrulj je, između ostalog, napisao:

“Ova je knjiga i svojevrsni putokaz svima na koji način treba da se odnosimo prema svojim klubovima i svojim legendama, i ono što bi trebalo da donese je još ovakvih knjiga. Muhamed Mujić do sada je bio jedna od najvećih i najvažnijih priča našeg fudbala, ali i gotovo neispričana priča koju je samo sjećanje držalo iznad površine. Od danas to se potpuno promijenilo, od danas, zahvaljujući Dariju i njegovoj knjizi, priča o Muhamedu Mujiću ima novo, izuzetno važno poglavlje, ono koje vrijedi čitati i opet čitati i nikada ne zaboraviti.”

Knjigu možete rezervisati na mail tacnonet@gmail.com

tačno.net
Autor/ica 25.4.2022. u 10:15