Održana projekcija “BRODOVA” u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 4.6.2021. u 11:28

Održana projekcija “BRODOVA” u Mostaru

U atriju Kluba 27, u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru, sinoć je održana premijera projekcije mulitmedijalnog sadržaja, koja nosi naslov „Brodovi“.

„Brodovi“ su neka vrsta sinestezije slike, boje, zvuka, pokreta i riječi, zasnovana na likovnim uratcima Tajme Guzin i modelima Igora Hajdarhodžića. Inspirisan atmosferom, bojom, oblikom i, prije svega, emocijom, mostarski muzičar Atilla Aksoj svojom je sponatnom muzičkom kreacijom Tajminu i Igorovu postavku pretočio u autentično muzičko iskustvo izuzetnih umjetničkih dometa.

Atila Askoj

 

Brojni gosti, ljubitelji umjetničkih, a posebno multimedijalnih sadržaja, sinoć su imali priliku uživati u skoro jednosatnom videozapisu Atilline muzičke izvedbe, u koji su vješto ukomponovani snimci likovnih radova i modela Tajme Guzin i Igora Hajdarhodžića.

Svojom inventivnošću i umijećem muziciranja, doprinos ovom jedinstvenom projektu dali su i muzičari Ivan Kovačević, Riad Guzin i Lubna Ćorić.

Ivan Kovačević

Brodovi su samo jedan od brojnih umjetničkih sadržaja nastalih u sklopu aktivnosti Muzičkog centra Pavarotti, koji i ovog ljeta priprema bogat kulturni program za sve naše sugrađane.

tačno.net
Autor/ica 4.6.2021. u 11:28