Oliver Frljić predstavlja Srbiju

tačno.net
Autor/ica 27.5.2015. u 14:34

Izdvajamo

  • Oliver Frljić ovim putem poziva građane Republike Hrvatske da izraze svoje mišljenje o njegovom nastupu u okviru srpske nacionalne reprezentacije. Izražavanjem svog mišljenja postat će koautori rada koji će Frljić predstaviti na ovogodišnjem izdanju Praškog kvadrijenala.

Povezani članci

Oliver Frljić predstavlja Srbiju

U sklopu nacionalne reprezentacije Srbije Oliver Frljić nastupit će na ovogodišnjem izdanju Praškog kvadrijenala. Njegov rad, znakovitog naslova “Izdajnik”, postavlja pitanje kako je moguće da netko tko obnaša funkciju intendanta Hrvatskog narodnog kazališta – jedne od najznačajnijih kulturnih institucija u Hrvatskoj – u isto vrijeme bude i dio srpske nacionalne reprezentacije. Što o svemu tome misle oni koji za Frljićevu intendanturu izdvajaju novce – hrvatski porezni obveznici? Što hrvatsko Ministarstvo kulture? Je li moralno prihvatljivo da u situaciji dok Šešelj pali hrvatsku zastavu u Beogradu, a Draža Mihajlović biva rehabilitiran, jedan umjetnik iz Hrvatske nastupa za srpski nacionalni tim?

Oliver Frljić ovim putem poziva građane Republike Hrvatske da izraze svoje mišljenje o njegovom nastupu u okviru srpske nacionalne reprezentacije. Izražavanjem svog mišljenja postat će koautori rada koji će Frljić predstaviti na ovogodišnjem izdanju Praškog kvadrijenala.

tačno.net
Autor/ica 27.5.2015. u 14:34