Opera ‘Il campanello’ u režiji Snježane Banović u četvrtak pred mostarskom publikom

Nikola Vučić
Autor/ica 13.5.2014. u 15:29

Opera ‘Il campanello’ u režiji Snježane Banović u četvrtak pred mostarskom publikom

U okviru programa XVI. Dana Matice hrvatske, u četvrtak će s početkom u 20 sati pred mostarskom publikom u velikoj dvorani H. D. Hercega Stjepana Kosače u Mostaru biti izvedena komična opera u jednom činu “Il campanello” skladatelja Gaetana Donizettija, u režiji Snježane Banović. 

Riječ je o međunarodnom vrlo značajnom projektu u kojemu sudjeluju Opera b.b. iz Zagreba, Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula, glazbenici Simfonijskog orkestra Mostar te glazbenici iz Zagrebačke, Ljubljanske i Beogradske filharmonije. Operom će dirigirati Vladimir Kranjčević.

“Il campanello” jedna je od brojnih Donizettijevih komičnih opera. Zaplet je vrlo jednostavan: Enrico, bivši ljubavnik Serafine čini sve kako bi u prvoj bračnoj noći omeo Don Annibalea u izvršenju bračne dužnosti. Uz stalnu zvonjavu zvonca na vratima, potporu Annibaleove punice Madama Rose i ostalih ukućana te presvlačenjem u razne uloge Enrico na koncu uspijeva u svom naumu. Dolazi jutro kad Don Annibale mora na put, a gosti uz veselu napitnicu odlaze svojim kućama.

Opera je složena od glazbeno pitkih i zanimljivih arija, dueta i ansambala. U ovoj izvedbi upotpunjena je i s nekoliko duhovitih dramskih scena na hrvatskom jeziku.

Cijena ulaznice je 10 KM, a može se kupiti u uredu Matice hrvatske Mostar od 9 do 13 sati i dva sata prije početka predstave u Kosači.

Nikola Vučić
Autor/ica 13.5.2014. u 15:29