Otvorenje “68. Revijalne izložbe”

tačno.net
Autor/ica 23.11.2015. u 20:40

Otvorenje “68. Revijalne izložbe”

JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo, OJ Collegium artisticum i Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine organiziraju otvorenje “68. REVIJALNE IZLOŽBE“ članova i članica ULUBiH, povodom Dana državnosti BiH.

Izložba će biti otvorena u galeriji Collegium artisticum, u utorak, 24. novembra 2015. godine u 19:00 sati, a moći će se pogledati do 4. decembra 2015.

“Revijalna izložba“ se kontinuirano održava od davne 1947. godine kada su značajni bosanskohercegovački umjetnici (Ismet Mujezinović, Vojo Dimitrijević, Mica Todorović, Vojo Hadžidamjanović, Roman Petrović, Behaudin Selmanović, Sigo Sumereker, Petar Šain i Hakija Kulenović) osnovali Udruženje likovnih umjetnika. Kroz svoju dugogodišnju tradiciju “Revijalna izložba“ njeguje zajedništvo i nesumnjivo zauzima važno mjesto u izlagačkom programu Udruženja likovnih umjetnika BiH. Izložba nije selektivnog karaktera tako da ona pruža mogućnost svim zainteresovanim članovima i članicama ULUBiH-a da učestvuju i predstave svoja djela na ovoj kolektivnoj izložbi koja se organizira povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svojim učešćem i izlaganjem na ovoj izložbi umjetnici i umjetnice daju svoj doprinos proslavi ovog značajnog datuma u istoriji BiH. Izložba svake godine okuplja veliki broj umjetnika i umjetnica, obuhvata djela iz oblasti crteža, slikarstva, skulpture, grafike, instalacije, fotografije i video umjetnosti, i privlači pažnju brojnih posjetilaca što je svrstava u red najposjećenijih likovnih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Izložba nudi svojevrsno bogatstvo raznolikosti i mozaik različitosti u pristupu likovnom stvaranju, u odabiru teme, motiva, tehnike i materijala, što predstavlja jednu od vrijednosti ove likovne smotre. (tekst: Sanela Nuhanović)

Dobro došli!

tačno.net
Autor/ica 23.11.2015. u 20:40