OZONIZACIJA PROTIV JONIZACIJE: Petnaest najmodernijih savjeta za izvještavanje o virusu

Ozren Kebo
Autor/ica 25.4.2020. u 09:42

OZONIZACIJA PROTIV JONIZACIJE: Petnaest najmodernijih savjeta za izvještavanje o virusu

Iskustva karantina i policijskog sata donijela su i neka nova žurnalistička pravila. Evo najvažnijih i nećete vjerovati šta se poslije desilo

Piše: Ozren Kebo-  Analiziraj.ba

  1. Što se tiče Semira Osmanagića, on smije ući samo u tunel Ravno. U pristojnoj emisiji, koja pretenduje na to da informira ionako sluđeno stanovništvo, priča o pozitivnim i negativnim jonima nema šta da radi.
  2. Što se tiče Željka Mitrovića, važi isti princip kao i u savjetu broj jedan. Priča o ozonizaciji uposlenika i stanovništva uopće može ući samo na TV Pink i doslovno, doslovno nigdje drugo.
  3. Eventualno bi neko mogao napraviti polemički poligon između Mitrovića i Osmanagića pa da konačno jednom vidimo u kojem grmu leži lijek – u jonizaciji ili ozonizaciji.
  4. Budite oprezni kada nekog zovete da vam bude sagovornik. Nikada ne zaboravite mudre riječi sarajevskog novinara Almira Panjete: od zemlje s tri miliona političkih analitičara, preko noći smo postali zemlja s tri miliona epidemiologa.
  5. Kome je Novak Đoković glavni epidemiolog, tragovi mu Covidom mirišu.
  6. Glede nauke i medicine, Novak i Miljenko su vam tu negdje, u pet deka.
  7. Što se tiče bijelog luka, on može ući u vijest samo kad se ona žena u istočnoj Srbiji predozira ovim olfaktivnim osvježivačem prostora, pa je moraju ispumpavati u hitnoj.
  8. Za sodu bikarbonu važi isto pravilo kao i za saransak. To možete između svoja četiri zida, ali u ozbiljnom glasilu ovaj recept ne bi smio prodrijeti u program ni za živu glavu.
  9. Ona žena što ima tetku u Sarajevu čija sestra radi u bolnici u Rimu – lažna vijest od početka do kraja.
  10. Ne, 40.000 američkih specijalaca nije izvršilo invaziju na Evropu. Ko to podijeli na svom zidu, ili – još gore – pošalje vam u inbox, odmah ga preventivno prijavite za karantin, da u tišini izolacije 14 dana razmišlja o smislu života i strateškoj rekompoziciji globalnih oružanih snaga.
  11. Kad vam neka TV stanica postavi anketno pitanje – Korona je A) bolest B) zavjera, e nju ćete prijaviti najbližoj ideološkoj komisiji i to za podrivanje zdravog razuma.
  12. Ako vam neko pomene 5G mrežu u smislu zavjere i zabrinutosti – oduzmite mu mobitel i priheftajte ga na fiksnu telefoniju, s onom šnjurom za slušalicu. Druge mjere, a da je efikasna, fakat nema.
  13. Ne, Bill Gates vam još nije ugradio čip preko 5G mreže. Čipovanje počinje tek u oktobru.
  14. Da li vi uopće znate da je Elon Musk opasniji od Gatesa? On samo čeka da nas ovaj prvi čipuje pa da nas lansira na Mars.
  15. Oni zabrinuti za opstanak nacije, džaba su pucali i trovali – mačke i psi ne prenose virus.
Tagovi:
Ozren Kebo
Autor/ica 25.4.2020. u 09:42