Peti dan MESS-a: Sedmosatna predstava “Galeb”

tačno.net
Autor/ica 1.10.2013. u 11:12

Peti dan MESS-a: Sedmosatna predstava “Galeb”

U srijedu, 02. oktobra, 2013, petog dana najvećeg regionalnog teatarskog festivala ljubitelji pozorišne umjetnosti imat će priliku pogledati predstavu Tomija Janežića “Galeb“, u produkciji Srpskog narodnog pozorišta. Ova sedmosatna predstava rezultat je šesnaestomesečnog kreativnog procesa koji se temelji na glumačkom i ličnom iskustvu učesnika, te tematizuje samu kreativnost i pokušava se baviti temama ne samo na nivou sadržaja nego i u scenskom, oblikovnom smislu, različitim pozorišnim sredstvima.

Srijedu će obilježiti i MESS forum koji će se održati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH sa početkom u 14 sati. O temi “Korozija nade“ govorit će Andrej Nosov, reditelj predstave “Hinkeman: Šta mora neka bude” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Ivica Buljan, reditelj predstave “Žuta crta” Zagrebačkog kazališta mladih, te Claire Marshall i Richard Lowdon iz predstave “Tomorrow’s Parties” engleske trupe Forced Entertainment. Diskusija ima za cilj da se pozabavi fenomenom nade kroz umjetničku praksu, ali i šire, iz sociološke, filozofske i kulturološke perspektive.

Po običaju, festivalski dan će početi MESSpresso u Delikatesnoj radnji sa vrhunskim koreografima Wimom Vandekeybusom i Danielom Larrieuom. Pored razgovora o fizičkom teatru i o predstavi «Pljačka plijena» koja će igrati večeras, u društvu Glorie Paris francuske rediteljice bit će najavljena predstava “Božanstvena“ koja igra u četvrtak u Kamernom teatru 55 u 20 sati.

tačno.net
Autor/ica 1.10.2013. u 11:12