PJESME DIANE BURAZER IZDANE U UKRAJINI

tačno.net
Autor/ica 12.10.2015. u 12:42

PJESME DIANE BURAZER IZDANE U UKRAJINI

U Ukrajini predstavljena knjiga pjesama Diane Burazer ‘Vrijeme koje nam preostaje’ prevedenih na ukrajinski jezik.

Pjesme poznate hrvatske književnice je preveo, te knjigu pripremio, ukrajinski pjesnik i urednik Viktor Melnik.

Ukrajinska publika imat će s ovom knjigom priliku pobliže upoznati Dianu Burazer kao pjesnikinju. Odabir i prijevod pjesama su odlični zbog čega se vjeruje da će knjiga zasigurno izazvati interes čitalaca.

Diana Burazer rođena je 23.10.1953 u Zagrebu. Diplomirala je Teorijsku matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Od 1977. do 1992 g. živjela i radila u Mostaru, a od 1992. živi i radi u Zagrebu.

Piše poeziju i, povremeno, književnu kritiku, a kao mladi pjesnik često je nagrađivana: Antun Branko Šimić, Drenovci (1970), Slovo Gorčina, Stolac (1972), Goranovo proljeće, Zagreb (1974).

Zastupljena je brojnim antologijama, surađuje u mnogim književnim listovima i časopisima. Pjesme su joj prevođene na francuski, engleski, njemački, norveški, poljski, rusinski i slovenski jezik.

Godine 2007, sa desetak pjesama uvrštena je u knjigu Puentes. Poesía Croata: Diez poetas contemporáneos (Mostovi. Hrvatska poezija: Deset suvremenih pjesnika) u izboru i prijevodu na španjolski jezik Željke Lovrenčić (nakladnik DHK, Hrvatska i Correveydile iz Bolivije).

Član je Društva književnika BiH, Društva hrvatskih književnika (DHK), te PEN-a Hrvatske.

citajme.com

tačno.net
Autor/ica 12.10.2015. u 12:42