Plesna predstava ‘Grand Hotel’ premijerno u Skoplju

tačno.net
Autor/ica 19.11.2021. u 10:53

Plesna predstava ‘Grand Hotel’ premijerno u Skoplju

Fotografija Belkisa Beka Abdulovic

Plesna predstava Grand Hotel u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića u koprodukciji Opere i teatra Madlenianum i Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije biće izvedena na 22. Jesenjim muzičkim svečanostima u Skoplju 21. novembra s početkom u 20.00 časova na sceni Makedonske opere i baleta.

Ovo je treće regionalno gostovanje Madlenianum opere i teatra s predstavom koja Grand Hotel a koja je kod podjednako kod publike i kritike osvojila pozitivne utiske.

Predstavu izvode igrači sa prostora bivše Jugoslavije Mojca Majcen iz Slovenije, Ognjen Vučinić iz Hrvatske, Branko Mitrović iz Bosne i Hercegovine i Jakša Filipovac iz Srbije.

Pored njih u ulogama Gospođa koje tumače Vreme premijerno će nastupiti balerine Makedonske opere i teatra Angela Velevska, Matea Karevski, Angela Bogatinova i Eva Džingova. Kostim za predstavu potpisuje Aleksandra Karović a scenografiju Žorž Draušnik.

Autorski dvojac Nikolić Ilić pored brojnih projekata koji su realizovali u 2021. godini, svakako su obeležili spektakularnom premijerom Verdijeve opere Aida koja je otvorila 161. pozorišnu sezonu Srpskog narodnog pozorišta na Petrovaradinskoj tvrđavi 15. septembra ove godine.

Gostovanje predstave Grand Hotel je podržano od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

tačno.net
Autor/ica 19.11.2021. u 10:53