Plesnom večeri svečano otvoren prvi Festival mladih 2021 u Tuzli

tačno.net
Autor/ica 23.8.2021. u 11:12

Plesnom večeri svečano otvoren prvi Festival mladih 2021 u Tuzli

Sinoć je na Trgu Slobode Centar za ples i rekreaciju svečano otvorio Festival mladih manifestacijom Tuzla pleše.

Festival mladih promoviše znanje, talenat i uspjeh, a mladima daje nova međunarodna poznanstva, vještine, znanja i samopouzdanje za preuzimanje liderskih uloga. Ovo je projekat koji spaja različitosti nastojeći da mladima pruži iskustva u širokom spektru aktivnosti i najkvalitetniji kulturni sadržaj.

Tuzlanski kanton postao je centar talentovanih, vrijednih, inovativnih i uspješnih mladih ljudi. Festival će u Tuzlanskom kantonu okupiti hiljade mladih ljudi spremnih  da se pokažu na polju umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije, naprednih tehnologija, nauke i inovacija.

Održana je i besplatna radionica gdje su prisutni mogli naučiti neke od osnovnih pokreta iz Bachate, Kizombe i Salse, a samu radionicu je vodio plesni stručnjak Semir Šerić iz Zenice.

Najmlađi su uživali u Kids party-u, a kombinujući ples i igru, mališani su u zabavi proveli dan otvaranja Festivala mladih.

Na platou za kulturna dešavanja, na Trgu Slobode, Centar za ples i rekreaciju je predstavio svoj plesni program. Predstavio je društvene plesove za odrasle u izvedbi napredne grupe, plesni aerobik, hip-hop za djecu, balet koji je više od rekreacije jer je on umjetnost i na kraju škola za ples za sve prisutne na Trgu Slobode.

U Tuzlu je došao i plesni studio Shadows iz Zenice koji su otplesali svoj performans i na taj način podržali ovu manifestaciju.

Nakon izuzetno rasplesane i zabavne večeri, žiri koji su sačinjavali članovi plesnog studija Shadows i Centra za ples i rekreaciju proglasili su najbolju plesačicu, najboljeg plesača i najbolji plesni par.

Događaj Tuzla pleše je prvi od mnogih sadržaja koji će se u narednom periodu održati za vrijeme Festivala mladih koji traje do 22. septembra.

Višesatni program na otvaranju Festivala mladih garant je da će narednih mjesec dana biti ispunjen aktivnostima u kojima će svako za sebe pronaći nešto zanimljivo.

Sve sadržaje koji slijede u sklopu Festivala mladih možete naći na Facebook stranici Festival mladih ili www.festivalmladih.com.

tačno.net
Autor/ica 23.8.2021. u 11:12