Počeo drugi Otvoreni univerzitet u SARTR-u

tačno.net
Autor/ica 28.11.2014. u 13:34

Počeo drugi Otvoreni univerzitet u SARTR-u

foto: Damir Hajdarbašić

Izložbom fotografija ”Bunt”, fotografa Velije Hasenbegovića, započeo je drugi Otvoreni univerzitet u prostorijama Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

Manifestaciju je otvorio Dino Abazović, profesor na Fakultetu političkih nauka, a gosti su bili Nina Power, profesorica i spisateljica iz Velike Britanije, Cirila Toplak sa Fakulteta za društvene znanosti u Ljubljani te Ed Wulliamy, novinar i pisac iz Velike Britanije.

U naredna tri dana održavat će se tri formata druženja. Prvi dio će se održavati u formi okruglog stola gdje će gosti diskutovati u interakciji sa publikom, u drugom dijelu će se voditi intenzivniji razgovor na određenu temu forme jedan na jedan, a novinu predstavlja Open caffe u kojem će svakog dana u 17 časova sagovornici imati priliku da razgovaraju o aktuelnim temama u opuštenijoj atmosferi.

Otvoreni univerzitet je manifestacija koja omogućava ljudima da iznesu alternativne stavove i mišljenja o aktuelnim temama te da ponude moguća rješenja. Učesnici imaju priliku da diskutuju o pitanjima direktne i reprezentativne demokratije, krizama, nasilju, kriminalitetu, odnosu prema naslijeđu Jugoslavije te alternativama kapitalizma.

Manifestacija će se održavati naredna tri dana u prostorijama SARTR-a, a ulaz na sve događaje je besplatan. Program drugog Otvorenog univerziteta možete pogledati ovdje.

tačno.net
Autor/ica 28.11.2014. u 13:34