Pogledajte spot jedinog bh člana porodice Warner music Baklava, Den i drugačiji poziv na BUĐENJE

tačno.net
Autor/ica 3.11.2016. u 15:39

Pogledajte spot jedinog  bh člana porodice Warner music  Baklava, Den i drugačiji poziv na BUĐENJE

dRUMELODY je posebno ime na domaćoj muzičkoj sceni iza kojeg stoji već iskusna i dobro poznata imena, poput Berina Tuzlića, kreativnog genija iz sjene, čovjeka koji godinama uspješno plovi svijetom stripa, animacije i muzike.

Kvalitatan rad ekipe okupljene oko projekta dRUMELODY vrlo brzo je prepoznat i izvan naših prostora, te će njihov prvi album izaći pod etiketom velikog Warner music, što je ogroman uspjeh za jedan domaći band.

Kao ekskluzivitet iz kreativne radionice dRUMELODY stigao je spot za pjesmu Den koju zajednički potpisuju  dRUMELODY i makedonska grupa Baklava. Spot je sasvim posebna animirana magija koja podsjeća kako samo umjetnost može pokrenuti promjenu i izbaviti nas.

I kad smo uljuljkani u komformizam, zaleđeni od straha kojem ne znamo ni ime, ni početak, spleteni u naviku i matrični slijed.

Drugačiji je to poziv na buđenje, u prepoznatljivom dRUMELODY aranžmanu, sa pozadinskom jekom makedonskog melosa. Životan i transhuman u isto vrijeme.

Spot, kao vrhunski urađena animirana sociološka analiza olovnih vremena i ironije života današnjeg čovjeka razvučenog između branda i smisla.

Produkciju pjesme radio je Wood Sarajevo, audio producenti su Mak Kulenović i Ahmed Talović, a za mastering bio je zadužen Zoran Jurišić.

Autor spota je Berin Tuzlić, animatori su Darko Dacović i Velid Agović a rađen je u produkciji kuće Pixel.

Ova pjesma i spot najava su albuma  Aero kojim će se dRUMELODY, kao novi član muzičke porodice Dancing bear/Warner music, pridružiti legendarnim Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Radiohead, R.E.M., Moby, Seal, Timbaland, Bee Gees, INXS,…

 

 

tačno.net
Autor/ica 3.11.2016. u 15:39