Predstava “Dječak koji je sanjao more” u nedjelju na sceni Pozorišta lutaka u Mostaru

tačno.net
Autor/ica 28.5.2021. u 14:57

Predstava “Dječak koji je sanjao more” u nedjelju na sceni Pozorišta lutaka u Mostaru

Na Velikoj sceni Pozorišta lutaka u Mostaru u nedjelju će, 30. maja sa početkom u 11 sati, biti odigrana predstava “Dječak koji je sanjao more” prema tekstu Selme Parisi, a čiju režiju potpisuje glumac i režiser Zijah A. Sokolović.

“Dječak koji je sanjao more” pozorišni je komad za djecu, bajkovitog karaktera, ali ukorijenjen u realnu priču o usamljenosti jednog dječaka i njegovoj želji da vidi more. Ovo je priča o dječaku čiji je najveći san vidjeti more, no za to u životu nije imao prilike. Dječak živi u svom svijetu mašte, iz kojeg tek na trenutke bude prisiljen otići u stvarnost, da bi se što prije vratio vlastitim sanjarijama. U trenucima kada spava, dječak sanja kako razgovara s morem koje mu odgovori na neka od njegovih (životnih) pitanja, dok druga ostaju neodgovorena kako bi dječak sam našao odgovore i pravi put.

Njegovi izmaštani prijatelji, koji se u dječakovim snovima pretvaraju u žuđene roditelje, tjeraju ga na put prema moru i tako se ispunjavaju sve njegove nade u drugačiji, ljepši i ispunjeniji život.

Predstava poručuje da, ako se nešto istinski želi i ako se pronađe u sebi hrabrost da se krene na put, svi ciljevi mogu biti dostignuti.

U predstavi igraju Igor Vidačković, Nina Popović, Ali Kamer Aksoy i Diana Ondelj Maksumić.

Karte se mogu se rezervisati na web stranici ili na telefon 036 552 625, po cijeni od 5 KM.

tačno.net
Autor/ica 28.5.2021. u 14:57