Predstava “Hotel Plaza” u Narodnom pozorištu u Mostaru

tačno.net
Autor 23.3.2016. u 14:23

Predstava “Hotel Plaza” u Narodnom pozorištu u Mostaru

U Narodnom pozorištu Mostar će u petak 25.03.2016. godine sa početkom u 20 sati biti premijerno izvedena predstava “Hotel Plaza“ Neil Simona, u režiji Admira Glamočaka.

Nakon premijere, u foajeu Narodnog pozorišta će biti upriličeno prigodno druženje aktera predstave sa publikom i medijima.

“Prošle godine smo, nezvanično, dogovorili u toku Mostarske Liske da ćemo zajedno raditi projekat, a ove godine je to rezultiralo predstavom “Hotel Plaza” po tekstu Neil Simona, pozatog autora koji je dobitnik brojnih nagrada. Izuzetno mi je drago što sam imao priliku da radim u Narodnom pozorištu Mostar zajedno sa mlađim glumcima iz ansambla pozorišta, sa svojim studentima, kao i sa svojom kolegicom Jasnom Žalicom s kojom nisam dugo radio. Nadam se da ćete i Vi uživati u predstavi onoliko koliko sam ja uživao u procesu pripreme predstave.”, izjavio je reditelj Admir Glamočak.

Odlična glumačku postavu čine Admir Glamočak, Jasna Žalica, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Saša Oručević i Emir Sejfić.

plaza31

„Uživala sam radeći na ovoj predstavi zajedno sa svojim studentima. Dugo nisam igrala u pozorištu, bavila sam se filmom i svojim životom, a konkretno u Narodnom Pozorištu Mostar nisam igrala 26 godina pa mi je ova priča jako zanimljiva. Komedija je u pitanju, a nama je bilo smiješno dok smo je mi radili a vjerujem da će tako biti i Vama.“, istakla je glumica Jasna Žalica.

plaza20

Scenografska i kostimografska rješenja potpisuje jedna od najboljih bosanskohercegovačkih konceptualnih umjetnica Amra Zulfikarpašić.

Iz Narodnog pozorišta Mostar poručuju da sve informacije o predstavi mogu dobiti na stranici www.npm.ba koja je nedavno puštena u rad. Ulaznice za prvu reprizu (26.03.2016. godine) su već u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati;  ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e-maila: [email protected], te putem facebook stranice Narodnog pozorišta Mostar.

tačno.net
Autor 23.3.2016. u 14:23