Predstavljanje knjige “Stenogrami o podjeli Bosne” u Zagrebu

tačno.net
Autor/ica 18.9.2017. u 15:25

Predstavljanje knjige “Stenogrami o podjeli Bosne” u Zagrebu

Predstavljanje knjige ‘Stenogrami o podjeli Bosne’, u organizaciji Srpskog privrednog društva ‘Privrednik’ i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 19. septembra 2017., na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb), s početkom u 18 sati.

Riječ je o autentičnim zapisima, transkriptima razgovora koje je Franjo Tuđman vodio sa svojim partnerima i saučesnicima u projektu ‘poboljšavanja granica hrvatske države’ u razdoblju 1991. do 1995. godine. Ovi stenogrami se nalaze i u posjedu Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji sa sjedištem u Haagu.

Predstavljanje knjige će voditi novinar Saša Kosanović, a o njoj će govoriti Stjepan Mesić, predsjednik RH od 2000. do 2010. godine, Boris Pavelić, novinar ‘Novog lista’, Zoran Pusić, predsjednik GOLJP-a i Amer Bahtijar ispred izdavača.

Knjiga ‘Stenogrami o podjeli Bosne’ objavljena je u izdanju Centra za kritičko mišljenje i portala Tačno.net, a sadrži izdvojene tekstove iz ranije objavljenih knjiga ‘Stenogrami o podjeli Bosne I i II’, koja su izdali ‘Feral Tribune’ i sarajevski ‘Dani’.

portalnovosti.com

tačno.net
Autor/ica 18.9.2017. u 15:25