Predstavom “Game” otvoreno 45. izdanje Mostarskog teatarskog festivala

Vijesti.ba
Autor/ica 30.8.2020. u 10:10

Predstavom “Game” otvoreno 45. izdanje Mostarskog teatarskog festivala

Foto: Fena/MTM

Četrdeset peti mostarski teatarski festival- Festival autorske poetike otvoren je u petak navečer na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih u Mostaru.

Festival je otvorilo dvoje mladih glumaca Mostarskog teatra mladih (eMTeeM), dobitnika posljednje eMTeeM-ove godišnje nagrade za glumačka ostvarenja Sarah Sarić i Faris Količić. Nakon toga izvedena je predstava “Game”, koja je još u procesu nastajanja.

Predstava je inspirirana bolnim migrantskim pričama. Radi se o predstavi koja nastaje na materijalu dobivenom kroz realizaciju 15 dramskih radionica s migrantima iz Migrantskog kampa “Salakovac”. Sve je to dio projekta IMPACT.

Osnovna ideja projekta, kojeg sufinancira Europska komisija kroz program Erasmus Plus, KA 2 Strateška partnerstva u području mladih / inovacija, pružanje je mogućnosti za zabavu i socijalnu uključenost izbjeglica na zapadnom Balkanu korištenjem kazališnih i umjetničkih strategija.

 Inače, svečano otvaranje Festivala autorske poetike održano je uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a program festivala nastavlja se večeras izvedbom predstave “Tajna tišine” u 20,30 sati koju će izvesti Dis-Pozorište mladih Banja Luka, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

(Vijesti.ba/FENA)

Vijesti.ba
Autor/ica 30.8.2020. u 10:10