Premijera predstave “Novo normalno show” u petak u Narodnom pozorištu u Mostaru

N.C/Klix.ba
Autor 16.2.2021. u 14:28

Premijera predstave “Novo normalno show” u petak u Narodnom pozorištu u Mostaru

U Narodnom pozorištu u Mostaru u petak, 19. februara 2021. godine premijerno će biti odigrana predstava “Novo normalno show” po motivima djela Iniga Ramireza de Hara, u režiji Ivana Leme sa početkom u 20 sati.

Predstava govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv i duhovit način.

“Predstava propituje stanje ljudi koji su svakodnevno raznoraznim informacijama te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude. Da li će učiniti sve zarad ispunjenja svojih snova ili će ipak zdrav razum i ljubav pobijediti, dođite i otkrijte”, navode.

U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S “Mo-Stars”: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak, Naida Džiho i Medina Raljević. Dramaturgiju predstave potpisuje Emina Kovačević, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, muziku Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić. Predstava se ne preporučuje gledaocima mlađim od 16 godina.

Prva repriza predstave je već narednog dana 20. februara 2021. godine, a cijena ulaznica za premijeru i prvu reprizu predstave “Novo normalno show” iznosi 10 KM.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. Broj mjesta je ograničen.

klix.ba

N.C/Klix.ba
Autor 16.2.2021. u 14:28