Premijera “Priče o bosanskom suncu”

tačno.net
Autor/ica 4.1.2015. u 11:07

Premijera “Priče o bosanskom suncu”

U okviru projekta Male pozorišne akademije, koju vodi glumica i rediteljica Hasija Borić, u utorak šestog januara će u Narodnom pozorištu u Sarajevu, u 18 sati, biti održana premijera predstave “Priča o bosanskom suncu. Ova predstava je jedna od četiri predstave koje će se raditi u okviru Male pozorišne akademije – projekt inkluzije.

Predstava je rađena po motivima lirskih pjesama bosanskohercegovačkih naroda, koje je dramatizirala i režirala Hasija Borić. U predstavi sudjeluje dvadeset troje mladih, uz klavirsku pratnju Belinde Krnić. Suradnica na režiji i koreografkinja je Ejla Bavčić, a melodije je uvježbala Melisa Hajrulahović. Predstava odslikava život u Bosni i Hercegovini slikovito prikazan u svim njegovim fazama. Sunce je univerzalno, jer grije sve ljude svijeta, a najveće bosansko sunce je čovjek.

U predstavi sudjeluju: Naida Bajramović, Deni Bezdrob, Anja Bjelović, Adil Dupovac, Vanja Đokić, Mona Fazlagić, Lejla Hajdar, Ilma Halilović, Ramani Husić, Lola Ivanković, Alex Mateescu, Lara Mateescu, Amina Miladin, Alma Mujanović, Maida Mujanović, Elvir Ramić, Adna Rujević, Aldin Rujević, Vedad Suljagić, Nađa Suljović, Eman Šabotić, Farah Šunje, Boris Vićanović.

Za sve posjetioce ulaz je slobodan.

Prica-o-bosanskome-suncu (2)

tačno.net
Autor/ica 4.1.2015. u 11:07